Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Marković: Milatović od Crne Gore pravi svetosavsku džamahiriju

Milatović, naglasila je ona, radi sve da postane partner sa ''Porfirijem i klerofašistima''

Potpredsjednica Liberalne partija Jelena Marković oglasila se povodom svečanog ručka koji će predsjednik države Jakov Milatović organizovati sjutra za srpkog patrijarja Porfirija Perića, ocijenivši da na taj način „na glavna vrata promoviše Crkvu Srbije“ i to, kako je kazala, „baš ‘slučajno’ pred popis stanovništva“.

„Time definitivno krši Ustav jer Crna Gora više nije sekularna država, on od nje pravi svetosavsku džamahiriju. Sramota, predsjednik koji ima ispod 40 godina, koji oblik državnog ustrojstva promoviše crnogorskoj mladosti? Sa kim? Sa dokazanim neprijateljima samostalne države Crne Gore i crnogorskog naroda“, istakla je Marković.

Milatović, naglasila je ona, radi sve da postane partner sa „Porfirijem i klerofašistima“.

„Sram ga bilo! Sluga i podanik tuđih interesa, koji hoće klerofašistima da unapređuje EU standarde i promoviše pravne tekovine te zajednice. Kako i sa kim?! Pokušava da zamajava međunarodne partnere kao da oni ne vide što radi i time Crnu Goru dovodi u nezgodan položaj, namjerno“, kazala je Marković.

Ona je pozvala Više državno tužilaštvo i Ustavni sud da reaguju i zaštite pravni poredak Crne Gore.

„Takođe, ponovo apelujem na suverenističke partije da konačno pozovu svoje članstvo na protest. Vakat je! Crna Gora zove“, zaključila je Marković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BobZeković
14.10.2023-11:00 11:00

Jakov Milatović je NACRTAO JE METE NA 10 CETINJANA. Crkva Srbije je pronašla i pripremila psihopatskog ubicu! Na dati signal, prije godinu dana, mentalno oboljeli Borilović ubio je SVIREPO 10 CETINJANA! Realno je očikaviti, da pored ovog “PROBNOG UBIJANJA CETINJNA, JAKOV MILATOVIĆ I CRKVA SRBIJE, HLADNOKRVNO I RELLAKSIRANO POJAČAJU AKTIVNOSTI NA ISTREBLJENJU CETINJANA, CRNOGORACA I CRNOGORKI!. JAKOV MILAOTIVOĆ I CRKVA SRBIJE, PRLE. CRNOGORCE I CRNOGORKE , CRNOGORSKE NARODE DRŽAVA CRNA GORA NE ŠTITI CRNOGORKE I CRNOGORCE! ONA NIJEMO GLEDA NA NJIHOVO ISTRJEBLJENJE ILI ČAK UČESTVUJE U TOM ZLOČINU!