Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Marković: Krivokapić i Spajić da se izvine za populizam

Samo nakon nekoliko dana funkcionisanja nove Vlade, preko Twittera (gle transparentnosti), obaviješteni smo o skoro milijardu eura novog zaduživanja, i da je tim činom Crna Gora dobila ekonomsku perspektivu

Zamjenik predsjednika Demokratske partije socijalista Crne Gore Duško Marković pozvao je premijera Zdravka Krivokapića i ministra finansija Milojka Spajića da se izvine za populizam, netačne i teške kvalifikacije koje su saopštavali na račun te partije i prethodne vlade.

“Sjećate li se kakvoj satanizaciji je bila izložena DPS i Vlada koju sam predvodio u prethodne četiri godine – zbog navodnog nekontrolisanog zaduživanja na štetu države i građana. Radili su to predstavnici nove vlasti u izbornoj kampanji, u mjesecima nakon parlamentarnih izbora i prilikom izbora nove Vlade”, kazao je Marković.

Ocjene su, ističe Marković, bile teške, naravno i netačne – da je Crna Gora spržena zemlja i zemlja uništene ekonomije.

“A samo nakon nekoliko dana funkcionisanja nove Vlade, preko Twittera (gle transparentnosti), obaviješteni smo o skoro milijardu eura novog zaduživanja, i da je tim činom Crna Gora dobila ekonomsku perspektivu. Ponavljam: novoj Vladi 750 miliona dodatnog duga – jednako je ekonomska perspektiva”, naglasio je Marković.

Ne želeći da govori, da niti je dobar primjer niti poželjan model – da se nova vlast zadužuje a da nema program finansijske konsolidacije, ipak je, ističe Marković, ova operacija obavljena zahvaljujući povjerenju stranih kreditora i investitora u Crnu Goru kao pouzdanu ekonomsku i investicionu destinaciju.

“A to je rezultat prethodne Vlade i kredibilitet stečen za četiri godine njenog mandata. Bilo bi korektno da se ministar finansija Spajić, i gospodin Krivokapić, izvine za populizam, netačne i teške kvalifikacije koje su saopštavali ovim povodom”, zaključio je Marković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve