Nedjelja, 28 Maja, 2023
Rubrika:

Krivokapić: Odstupite jer mi dalje nemamo đe odstupiti!

Premijer kaže da je Crnogorac, kada se klanja okupatorskim znamenjima, kleči pred spomenicima domaćim izdajnicima", poručio je on u svom govoru.

Nedjeljko Krivokapić iz Cuca, koji živi u Herceg Novom, poručio je na današnjem skupu na Cetinju da svi moraju pokazati da su spremni dostojanstveno i civilizovano oduprijeti se ovoj marionetskoj vlasti.

“Cijelog zivota sam sa ponosom isticao sto sam Krivokapić, Cuca i Katunjanin. To je značilo da pripadam slobodarskoj, i nepokorenoj Crnoj Gori.

Prvi put sam osjetio stid kada sam prošle godine shvatio da i među nama ima onih koji bi za korito prodali slavnu prošlost svojih predaka i budućnost svojih potomaka. Nijesam mogao vjerovati da će nas premijer obrukati stotine Krivokapića koji su ležali u Bogdanovom kraju, golim rukama kidajuci žice da bi se domigli slobode. Isto tako tužno je da neko negira učešće na stotine Krivokapića u borbi sa fašizmom i njihovim pomagačima. Kosti vojvode Miloša prevrću se u grobu kada se neko lažno predstavlja da je njegov potomak.

Premijer kaže da je Crnogorac, kada se klanja okupatorskim znamenjima, kleči pred spomenicima domaćim izdajnicima”, poručio je on u svom govoru.

Moramo, kaže, pokazati da smo spremni dostojanstveno i civilizovano oduprijeti se ovoj marionetskoj vlasti.

“Očekujemo podršku međunarodne zajednice i svih država regiona i članica NATO pakta. Mi smo danas prićerani uza zid zato se moramo braniti ili prostati da nestanemo kao nacija.

Ustoličenjem namjesnika tuđe države i crkve u svetoj stolici Crnojevića i Petrovića srpska država i crkva Srbije želi poniziti naše nacionalno državno i duhovno središte iz kojega smo vjekovima vladali oni kojima je domovina i njena sloboda bilo glavno životno načelo.

Ako bismo dopustili to ustoličenje mi bismo pokazali da smo se toga načela odrekli, a mi se odreći necemo jer:

Sve sile su mrtve i ništavne
Za onoga koji pravo misli
Te čast ljubi više nego glavu

Zato odavde poručujemo:

Odstupite jer mi dalje nemamo đe odstupiti! Ovo je naša domovina ovo je odsudnja odbrana crnogorske časti i slobode”, zaključio je Krivokapić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Krivokapić: Odstupite jer mi dalje nemamo đe odstupiti! – CG Vijesti
22.08.2021-17:25 17:25

[…] Aktuelno […]