Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Marina Medojević podnosi ostavku

Razlog za ovakav potez nakon samo desetak dana od kada je imenovana za sekretarku je, kako saznaje RTCG je njeno nezadovoljstvo zbog nedostatka političke volje za podršku njenim planovima promjena u sistemu socijalne politike Glavnog grada

V.d. sekretarke Sekretarijata za socijalno staranje Marina Medojević, najvjerovatnije će sjutra podnijeti neopozivu ostavku.

Razlog za ovakav potez nakon samo desetak dana od kada je imenovana za sekretarku je, kako saznaje RTCG je njeno nezadovoljstvo zbog nedostatka političke volje za podršku njenim planovima promjena u sistemu socijalne politike Glavnog grada.

Medojević je, kako saznajemo, tražila širu podršku ugroženim građanima i povećanje budžeta za socijalnu i materijalnu pomoć, š.nih problema ugroženih građana, povećanje broja obroka u Narodnoj kuhinji, kreiranje mobilnih timova za distribuciju hrane, izgradnju Centra za prikupljanje i distribuciju viškova hrane, podršku u obrazovanju socijalno ugroženim učenicima osnovnih i srednjih škola, osnivanje dodatnih socijalnih servisa, kao i urgentne mjere pomoći najranjivijim kategorijama društva.

Na Facebook i Instagram strani Sekretarijata za socijalno staranje juče je objavljen video klip u kojem sekretarka Medojević ističe da je jedini razlog što je na toj poziciji težnja da socijalna politika bude usmjerena ka onima kojima je najpotrebnija.

Iz Sekretarijata za socijalno staranje pozvali su medije na vanrednu press konferenciju, sjutra u 12h u zgradi Sekretarijata, na kojoj bi Medojević trebalo da obrazloži razloge za ostavku.

Da li će do sjutra predstavnici glavnog grada i Medojević pronaći zajednički jezik, ostaje da se vidi.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve