Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

MANS: Mandić najviše platio za kampanju, ali i najviše duguje

Izvještaj o finansiranju kampanje za izbor predsjednika Crne Gore 2023

Ukupni prijavljeni troškovi kampanje svih predsjedničkih kandidata su bili oko 2,1 milion eura, saopštila je Mreža za afirmaciju nevladinog sektora MANS.

“Najviše je potrošio kandidat Andrija Mandić, preko 600 hiljada eura, dok su Bečić i Đukanović prijavili preko pola miliona. Milatović je prijavio troškove od oko 370 hiljada eura. Pojedini kandidati su sakrili neke troskove kampanje”, naveo je MANS u Izvještaju o finansiranju kampanje za izbor predsjednika Crne Gore 2023.

Dalje navode da je na predsjedničkim izborima učestvovalo sedam kandidata koji su prijavili ukupne prihode od oko 1,4 miliona eura.

“Skoro dvije trećine prijavljenih prihoda kandidati su dobili iz državnog budžeta. Najviše sredstava je prikupio kandidat Milo Đukanović, preko pola miliona eura, a samo on je prijavio značajniji iznos donacija fizičkih lica. Jakov Milatović je prijavio prihode od preko 400 hiljada, Andrija Mandić oko 140 hiljada, a Aleksa Bečić nepunih 160 hiljada eura”, naveli su u Izvještaju.

Mjesec dana nakon izbora, kako navodi MANS, kandidati nisu platili oko milion eura troškova kampanja koje su prijavili.

“Najveći dug imaju Mandić, oko 470 hiljada eura, i Bečić skoro 420 hiljada. Milatoviću je preostalo da plati oko 75 hiljada eura, a Đukanoviću oko 13 hiljada eura za zvanično prijavljene troškove kampanje”, piše u Izvještaju.

Skoro dvije trećne ukupnih prihoda kandidati su dobili iz državnog budžeta, donacije fizičkih lica su činile oko 17 odsto, donacije pravnih lica oko 10 odsto, sopstvena sredstva oko sedam odsto, a kredit oko tri odsto.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
04.07.2023-08:01 08:01

MANS je antidrzavna..manipulatna organizacija..koja podrzava teroriste…cetnike..i srbijanske naciste..drogase..primjer je Budva..