Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

MANJINA U SOPSTVENOJ KOALICIJI Razapinjanje Rukoljuba na krst Zakona o slobodi vjeroispovijesti

Nova svetosavska zvijezda na političkom nebu Crne Gore Zdravko Krivokapić, koji je na vlast došao zahvaljujući podršci Srba, SPC i demagogiji baziranoj na svetosavlju, pokušao je da se ogradi od uticaja zvaničnog i nezvaničnog Beograda, što bi moglo skupo da ga košta

Budućem mandataru nove crnogorske Vlade Zdravku Krivokapiću, koji je po sopstvenom priznanju na tu funkciju dospio zahvaljujući presvetoj Majci Bogorodici, po svemu sudeći će trebati pozamašna doza božije pomoći da izađe iz političkog haosa koji je očekivano nastao kada je došao trenutak da se pobjedničke koalicije suoče sa konkretnim problemima.

Nova svetosavska zvijezda na političkom nebu Crne Gore Zdravko Krivokapić, koji je na vlast došao zahvaljujući podršci Srba, SPC i demagogiji baziranoj na svetosavlju, pokušao je da se ogradi od uticaja zvaničnog i nezvaničnog Beograda, što bi moglo skupo da ga košta.

Popularni Rukoljub već je u srpskoj javnosti prokazan kao neko ko je na dobrom putu da iznevjeri Srbe pod uticajem “izdajničke” URA-e i medijskih tajkuna koji iza nje stoje.

Manjina u sopstvenoj koaliciji

Današnja naslovna strana jednog od najuticajnijih bogradskih tabloida “Blica” govori mnogo o odnosu koji predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i njegovi najbliži saradnici iz svetosavskog tvrdokornog jezgra misle o Krivokapiću.

Blic je danas uz nadanaslov “EKSKLUZIVNO SAZNAJEMO” objavio krajnje politički apsurdnu tezu pod naslovom “Srpski lideri podržaće manjinsku vladu”.

U podnaslovu se navodi da su “Lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević kao i Predrag Bulatović i Nebojša Medojević spremni da daju podršku vladi koju će formirati Zdravko Krivokapić”. Kada bi se ovakva prognoza politički neupućenog tabloida ostvarila bilo bi to prvi put u istoriji politike da podršku za formiranje manjinske vlade od sopstvene koalicije, dobija osoba koja je na čelu te koalicije!? Suviše apsurdno sa aspekta zdravog razuma, ali jasna poruka što o Krivokapiću misle zvanični i nezvanični centri u Beogradu.

“Iako politički prilično apsurdna konstrukcija, poruka koju ovakvo pisanje beogradskih tabloida šalje nije nimalo apsurdno već veoma jasno – Krivokapić se od strane zvaničnog Beograda tretira kao neko ko ne pripada srpskom političkom korpusu, u prevodu – postao je manjina u sopstvenoj koaliciji”, rekao je portalu Aktuelno izvor dobro upućen u političke odnose na relaciji Beograd – Podgorica.

Zakon o slobodi vjeroispovijesti tačka razdora

Kao da novoj zvijezdi na crnogorskom političkom nebu nije bilo dosta problema sa Beogradom i oko otovrenog sukoba između DF-a i URA koji se vodi oko kontrole službi bezbjednosti, Krivokapić će morati da pokuša da sanira još jedan gorući problem u okviru svoje raznorodne, troglave “Kerber-koalicije” – Zakon o slobodi vjeroispovijesti.

Aleksandar Vučić spreman da prihvati “bludnog sina” svetosavlja Rukoljuba Krivokapića?

Kako saznaje portal Aktuelno funkcioneri Demokratskog fronta, koji su isključivi da Zakon treba povući ostavili su Krivokapiću da pregovara sa URA-om i dođe do rješenja ovog veoma delikatnog pitanja od kojeg može zavisiti sudbina buduće vlasti.

“Poslanici URA-e Božena Jelušić i Srđan Pavićević najglasniji su protivnici povlačenja Zakona o slobodi vjeroispovijesti, ne žele čak ni da pregovaraju sa DF-om oko toga”, kazali su za portal Aktuelno dobro upućeni izvori iz trokoalicionog saveza.

Treba podsjetiti da je funkcioner URA-e Filip Adžić sinoć saopštio da ta stranka neće glasati za povlačenje, već samo za izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Sa druge strane stav DF-a takođe je isključiv, da Zakon treba povući i to što prije. Kada tome dodamo da Episkopski savjet SPC smatra da je potrebno što skorije rješavanje pitanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti i očekuju da će “konstituenti nove vlasti usvojiti novi zakonski tekst zasnovan na poštovanju slobode vjeroispovjesti i važećih međunarodnih standarda”, jasno je da je politički debitant Krivokapić zagrizao daleko više nego što može da proguta.

U narednim danima ostaje da se vidi da li će Krivokapić nastaviti da srlja pod uticajem svojih savjetnika, koalicionih partnera iz URA-e i njihovih pokrovitelja, medijskih tajkuna bliskih Mitropoliji crnogorsko-primorskoj. Ili će možda populatni Rukoljub prihvatiti oprobani metod saboraca iz Demokratskog fronta koji se svodi na odlazak u Beograd po uputstva.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Kapetanovo jezero
02.10.2020-12:01 12:01

Vrlo prizeman tekst!

Plava Ptica
02.10.2020-16:05 16:05

Ma,dno-dna!Sta reci za ostale medije u srbiji?Posaljete komentar,zasnovan na cinjenicama,ali je protiv ‘spc’ ili vlasti-niti jedan medij vam ga nece objaviti!Verovali ili ne!Cak i list “Danas”,koji vazi za kriticara vlasti,ako je u pitanju kritika ‘velikosrpske politike’-nema objave.Svi su upregnuti u velikosrpski projekat.Verujte mi!

Cetinje
02.10.2020-17:14 17:14

Alo sliskovic “kapetanovo jezero” vrlo nam malo “pojasni”prizemnost teksta,sto se tice “rukoljuba”ili “obrazoljuba”ma zadnjega srpskih popova sami bog zna koji je tunel kroz glavu ovom masinskom inzinjeru sa naucnim radom “kvar na mjenjacu brzina na Z 750”popularni “fico”

whasuuuuuup
02.10.2020-18:30 18:30

Vi stvarno niste Uredu. Imali od necem drugom da pricamo nego od SPC i drugi Vjerski objekata.
Zakon je zakon oni nista nisu bolji od drugi.
Mozemo li da se okrenemo za ekonomiju i da nagradimo drzavu.
RELIGIJA I POLITIKA NIGDE NE IDE ZAJEDNO