Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Mandić: Rekonstrukcija Vlade najkasnije do ljeta

''Rezultati u samo tri mjeseca impresivni''

Do kompletne rekonstrukcije Vlade doći će najkasnije do ljeta jer su rezultati u samo tri mjeseca impresivni, kazao je predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić u emisiji “Referat”, koja se emituje u saradnji TVCG i RTV Podgorica.

Mandić je kazao da će se premijerom Milojkom Spajićem obaviti ozbiljan razgovor na temu Binali Čamgoza, te istakao da nema potpuno povjerenje u podatke koje mu dostavlja bezbjednosni sektor.

Da su rezultati, koje je parlamentarna većina, zajedno sa Vladom, ostvarila u tri mjeseca, impresivni, pokazuju pohvale koje stižu sa međunarodnih adresa, istakao je predsjednik parlamenta. Shodno tome, Mandić kaže da je realno da se rekonstrukrucija Vlade desi prije ljeta.

“U međuvremenu ćemo napraviti još zajedničkih pomaka i parlamentarna većina ali svakako i Vlada koja predano radi na mnogim stvarima. Razgovarao sam sa našim penzionerima koji imaju najniža primanja i ne mogu da dočaram koliko su oni srećni zbog činjenice da su im povećane penzije. I onima kojima nijesu povećane postoji jasna mapa puta da će sve biti usklađeno u odnosu na to koliko je ko izdavajao u Penzioni fond i to u vrlo brzom vremenskom periodu”, kazao je Mandić.

Predsjednik Skupštine je odao priznanje premijeru Spajiću i zbog realizacije popisa.

Ipak ističe da će o nekim stvarima morati da popriča sa premijerom kako država ne bi narušila do sada ostvarene rezultate, naglašavajući da pod tim misli na slučaj turskog državljanina Binali Čamgoza.

“Ne vidim zašto rizikujemo pogoršanje bilo kakvog odnosa sa Turskom, a vidim iz izjave predsjednika Crne Gore da je i on dobio od ministra Turske jednu vrstu blagog prekora zašto Crna Gora nije izašla u susret turskim zahtjevima. U razgovorima sa premijerom otvoriću tu temu, da vidimo šta je veći i važniji interes za Crnu Goru”, kazao je Mandić.

Predsjednik parlamenta kaže da ni u šta nema bezgranično povjerenje, te shodno tome napominje da tako sumnja u tačnost pojedinih podataka koje mu dostavlja bezbjednosni sektor.

“Imam i mnogo dokaza na čemu se temelji ova moja sumnja jer sam u prethodnom periodu gledao stotine pa čak i hijadu promašaja od onih koji su bili zaduženi da primjenjuju zakon pa ga nisu primjenjivali ili su ga primjenjivali na način da su radili za grupe koje su imale interese u tome”, kazao je Mandić.

Mandić je zaključio da Crna Gora mora nastaviti putem pomirenja, te naglasio da takav put nema alternativu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Che
20.02.2024-07:24 07:24

“Mandić je kazao da će se premijerom Milojkom Spajićem obaviti ozbiljan razgovor na temu Binali Čamgoza, te istakao da nema potpuno povjerenje u podatke koje mu dostavlja bezbjednosni sektor.”
Sta je ovo, da li ova drzava uopste funkcionise ? Četnički vojvoda i putinista kao celnik zakonodavne vlasti (predśednik Skupstine) protivustavno zeli punu kontrolu i nad izvrsnom – vladom. Imitira gazdu AV.
Gdje je Ustav, zakoni, sta je ovo ?!

Tara
20.02.2024-09:21 09:21

Do ljeta bi vi trebali u Zatvor-nazalost..kompletna vlada je tvojega karaktera..koji imate samo jedan cilj..