Srijeda, 8 Maja, 2024
Rubrika:

POTVRĐENO PISANJE PORTALA AKTUELNO DF neće glasati za budžet prije nego se izglasaju izmjene zakona o tužilaštvu

Lider PzP-a Nebojša Medojević saopštio je da niko s evropskih adresa nije protiv predloženih zakona, navodeći da je DF spreman da se suoči s crnogorskom mafijom.

Jedan od lidera DF-a Andrija Mandić poručio je da konstituenti koalicije Za budućnost Crne Gore neće učestvovati ni u kakvim izjašnjavanjima u parlamentu, dok se na dnevni red ne vrate predlozi zakona o tužilaštvu. Zaprijetili su da neće glasati ni za usvajanje budžeta za 2021. godine, dok se pred poslanicima ne nađu izmjene zakona o tužilaštvu.

Podsjetimo, portal Aktuelno pisao je juče da DF, ako ne prođu izmjene zakona o tužilaštvu, neće glasati ni za usvajanje budžeta, što bi dovelo do pada vlade.

Mandić je, komentarišući odgađanje sjednice parlamenta na kojoj je trebalo da se raspravlja o pravosudnim zakonima, rekao da će glasanje o tim zakonima biti ujedno i prvo na kom će učestvovati.

Jednostranom odlukom dijela parlamentarne većine, kako je rekao, izazvana je i kriza te iste većine.

Na pres konferenciji u parlamentu rekao je da su, kad su dogovarali zakone, znali da će biti pritisaka od strane organizovanog kriminala, ali i tužilaca, koji će raditi sve da ostanu na pozicijama koje im ne pripadaju.

“Izazvana je kriza parlamentarne većina. Donijeli smo danas kao koalicija Za budućnost Crne Gore odluku da naš klub, odnosno apsolutna većina, neće učestvovati ni u kakvim izjašnjavanjima, dok se na dnevni red ne stave zakoni o tužilaštvu, onako kako su usaglašeni u parlamentu”, rekao je Mandić.

Poručuje da će to biti prvo glasanje u kome će učestvovati koalicija Za budućnost Crne Gore. Smatra i da je Crna Gora krenula političkom stranputicom.

”Katnić ucjenjuje i prijeti”

Lider DNP-a Milan Knežević kazao je da Katnić pokušava da ucjenjuje i prijeti i najavio da će protiv njega podnijeti krivičnu prijavu.

“Portiv organizovanog kriminala i korupcije se ne možemo boriti recitujući Lorku u Prevera. Teški kancer se ne može liječiti ni andolima ni čajem od nane. Pozivam prmijera i kolege iz parlamentarne većine koji su povukli potpis da nam kažu ko im je prijetio iz Evrospke unije, ambasada SAD-a i Velike Britanije, i da nam kažu ko to vrši pritisak na njih, spremni smo da ih odbranimo”, poručio je Knežević.

On je kazao i da oni neće glasati za imenovanje onog kandidata za direktora Uprave policije kojeg predlože premijer Zdravko Krivokapić i Vlada Crne Gore

Lider DNP-a je pozvao vlasti da kažu ko je to iz Brisela prijetio Crnoj Gori da će biti aktivirana klauzula balansa. Negirao je da on stoji iza predloga pravosudnih zakona.

Nije ih, kaže, on donio iz Mojanovića, niti ih je u rerni ispekla njegova majka.

Zaprijetio je da ”DF neće glasati ni za usvajanje budžeta za 2021. godinu, dok se na dnevni red ne vrati predlog pravosudnih zakona”.

Lider PzP-a Nebojša Medojević saopštio je da niko s evropskih adresa nije protiv predloženih zakona, navodeći da je DF spreman da se suoči s crnogorskom mafijom.

Prijetnje po život

Kaže da su dobili opasne prijetnje po život.

“Ne pregovorima, nego oštrim obračunom, kojeg nema dok ne očistima policiju, sudstvo, ANB i tužilaštvo. Nije ovo personalna osveta. Mi ovim zakonima oslobađamo institucije Crne Gore”, tvrdi Medojević.

Kazao je da su on, Mandić i Knežević dobili prijetnje po život od jedne kriminalne organizacije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Raso
17.02.2021-13:18 13:18

Za vase namjestenje u nazovi vladu-apostolijat,ljudi koji su osudjeni,treba da odgovara krivicno Rukoljub i Dritanga.

Osa
17.02.2021-13:50 13:50

Mandicu Odlicno upustvo ZA VASU SRBIJU Ne pregovorima, nego oštrim obračunom, kojeg nema dok ne očistima policiju, sudstvo, ANB i tužilaštvo. . Vi ovim zakonima oslobađamo institucije SRBIJE! Kod nas u Crnoj gori je sve EVROPSKO!!!