Utorak, 28 Maja, 2024
Rubrika:

Mandić: Abazović rekao da žele dogovor unutar parlamentarne većine, sa DPS-om nećemo podržati nijednu vladu

Ističe da ne žele da povlače brze poteze koji mogu trajno rasturiti i nekoga iz parlamentarne većine ugurati u krilo DPS-a

Predsjednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić saopštio je da su danas imali važne razgivore sa liderom URE.

“Mi smo tražili da stvari raščistimo i da nam bude jasno da ako je donijeta neka odluka sa DPS-om, treba da se rastanemo kao ljudi i da svako ide svojim putem”, rekao je on.

Danas su, kako kaže, od URE dobili uvjerenje da žele da razgovaraju sa parlamentarnom većinom i da se unutar parlamentarne većine postigne dogovor.

“Za nas je bilo važno da iskažemo da DF ne može sa DPS-om podržavati bilo kakvu Vladu, da je DF okrenut poštovanju većinske volje građana, da mislimo da poslije svih teških riječi koje su saopštene u parlametarnoj većini treba da pređemo i preko oštrih polemika koje su se vodile prethodnih dana”, rekao je Mandić.

Kaže da URA želi da razgovaraju i sa Demokratama ali nijesu dobili odgovor.

“Mi želimo taj dogovor, želimo da se pronađe rješenje, ne želimo da budemo protiv volje građana koji su glasali za nas i ne želimo da sarađujemo sa DPS-om”, rekao je on.

Dodaje da vjeruju da je ovo što je saopštila URA njihov iskren stav i da stoje iza toga, a da će vrijeme pokazati da li je to tako ili nije.

“Mi smo tražili da neke stvari koje je trebalo da završi prošla vlada završi ova. Da se ni po koju cijenu ne izbjegne većiinska volja građana koja je iskazana na izborima i vjerujemo da će biti dovoljno razuma u parlamentarnoj većini da pokidane spone povratimo i radimo zajedno”, dodaje Mandić.

Ističe da ne žele da povlače brze poteze koji mogu trajno rasturiti i nekoga iz parlamentarne većine ugurati u krilo DPS-a.

Dodaje da ako dođe do scenarija najgoreg, moraju da računaju da će DF voditi vainistitucionalnu borbu protiv DPS-a.

“Pred nama su važnih nekoliko dana, a potom u narednoj nedjelji biće vjerovatno konultacija sa predsjednikom države. Tražimo strpljenje, pozivamo DF da budu obazrivi i da znaju da je ovo težak momenat kroz koji prolazi CG i da od te odluke koje će biti narednih dana zavisi budućnost ove zemlje”, dodaje Mandić.

Jedan od lidera DF-a Milan Knežević kazao je da jasno znaju šta žele a šta ne, te da su to spremni da saopšte svima.

“DF je ponio najveću žrtvu da bi došlo do formiranja Vlade Zdravka Krivokapića. Df je od samog početka izbijanja krize nudio rješenja ippoziovao da dogovorim riješimo pitanja unutar parlamentarne većine”, rekao je on.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
B.Zekovic
10.02.2022-14:35 14:35

Najveci neprijatelji gradjana Crne Gore u likovima ovih politickhih parazvita i srpskih placenika prijete van institucionalnom borbom? Dok ste zapossijedali institucije Crne Gore napravili ste uzasne stete svim gradjanima Crne Gore i to je bila vasa institucionalna borba. Crnaj Gori ce svanut ka zapcnete svoju vannistitucionalnu borbu, jer ce gradjani znati da je Crna Goa na ispravnom putu. Oprem dobro nasilnici, srpski nacionalisti, neprijatelji Crnogorskih naroda, stetocine, neradnici i neznalice.

Crnogorka
10.02.2022-17:08 17:08

Ove boranije ko koga valja i ko koga zavrce da se nista ne vjeruje nikom pomlaceno zito ostalo je trica od prosijanog brasna ka ova Cetnicke Vojvode DF-DEMOKRATE !