Ponedjeljak, 24 Juna, 2024
Rubrika:

Mandić sa predstavnicima ODIHR: Parlament ključne zakone usklađuje sa pravnim tekovinama EU i međunarodnim konvencijama

On je dodao da je Skupština mnogo napredovala u proteklih 20 godina, te da u njenoj službi svoje iskustvo stiče nova generacija koja može da odgovori izazovima današnjice

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić razgovarao je danas sa delegacijom kancelarije OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava – ODIHR. Mandić je prije svega delegaciji poželio dobrodošlicu, ističući da Skupštini Crne Gore izuzetno znači saradnja sa ODIHR-om.

On je dodao da je Skupština mnogo napredovala u proteklih 20 godina, te da u njenoj službi svoje iskustvo stiče nova generacija koja može da odgovori izazovima današnjice.

Predsjednik Skupštine je apostrofirao da je cilj oko kojeg je ujedinjena čitava zemlja pristupanje naše zemlje Evropskoj uniji, te u tom kontekstu podvukao da parlament ključne zakone usklađuje sa pravnim tekovinama EU i međunarodnim konvencijama.

Mandić je zaključio da je izuzetno važno da se donese Zakon o Skupštini na čijem predlogu nacrta predano radi pravni tim Kabineta, ali i podvukao da se ovaj zakon mora usvojiti zajedno sa Zakonom o Vladi kako ta dva ključna pravna akta ne bi bila u koliziji.

Kada su u pitanju preliminarne preporuke koje je dao ekspertski tim ODIHR-a, Mandić je rekao da će na sledećem kolegijumu otvoriti temu implementacije istih.

Članovi delegacije ekspertskog tima ODIHR-a su se predsjedniku Mandiću zahvalili na izdvojenom vremenu, ističući da je ovaj sastanak jasan znak njegove posvećenosti reformama.
Ekspertski tim ODIHR-a je istakao da je postojeći pravni okvir izuzetno dobar, ali da uvijek postoji prostor za poboljšanje i u tom kontekstu iznijeli svoje preliminarno mišljenje o istom.

Oni su zaključili da je ODIHR spreman za nastavak saradnje sa predsjednikom Mandićem, Skupštinom Crne Gore i ostalim institucijama u Crnoj Gori.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve