Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

LP: Zločin u Štrpcima trajna rana, otpor relativizaciji zločina i zla naša dužnost

Rasvjetljavanje zločina, zadovoljenje pravde prema porodicama žrtava ali i jasna osuda takve zločinačke politike, prema njihovim riječima, ''nužan'' je preduslov normalizacije odnosa u regionu i ozdravljenju društva

Stravični zločin u Štrpcima 27. februara 1993. kada naoružani pripadnici specijalne jedinice „Osvetnici” Vojske Republike Srpske, oteli iz putničkog voza, mučili i ubili 20 osoba, ostaje trajna rana i mrlja ovih prostora ali i Crne Gore, poručili su iz Liberalne partije Crne Gore (LPCG).

“Oni su mučeni, ubijeni i ostali bez traga samo zbog drugačijeg imena i prezimena, vjere i nacije, a najmlađa žrtva bio je učenik iz Podgorice. Monstruozan zločin ostao je bez pravedne kazne, ali i bez jasnog otklona političkih inspiratora”, naveli su iz LP.

Rasvjetljavanje zločina, zadovoljenje pravde prema porodicama žrtava ali i jasna osuda takve zločinačke politike, prema njihovim riječima, “nužan” je preduslov normalizacije odnosa u regionu i ozdravljenju društva.

“Nažalost i danas su retrogradne snage dovoljno snažne da održavaju živim ideje koje su koštale života desetine hiljada ljudi na ovim prostorima. Naša je dužnost da se sjećamo, da jasno osudimo i snažno se suprotavimo svakoj relativizaciji zla i zločina, da se više nikada ne ponovi i da zlo nikad ne dobije šansu da trijumfuje nad životom i zajedništvom”, istakli su iz LP-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve