Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

LP: Smanjenje marži na 43 artikla do kraja maja mazanje očiju građanima, potrebne sistemske mjere

Kako navode, umjesto krpljenja ekonomskih rupa, Crnoj Gori je potreban novi ekonomski zamah kroz jačanje domaće privrede dodatnim olakšicama i podsticajima

Plan Vlade da se kroz smanjenje marži na 43 proizvoda bori protiv inflacije, sve većih poskupljenja i pada životnog standarda građana, ništa je drugo nego nastavak neodgovorne politike populizma i mazanja očiju javnosti. Dakle nije u pitanju 500 artikala kako to premijer pokušava da izmanipuliše građane u već ustaljenom maniru. U prilog tome govori i činjenica da su ova smanjenja oročena do početka turističke sezone, odnosno do kraja maja, saopšteno je iz Liberalne partije (LP).

Liberali su upozorili Vladu da će ovakve jednokratne i nesistemske mjere samo dodatno zakomplikovati ekonomske prilike. Ovakva nametnuta kontrola marži samo će povećati cijen ostalih proizvoda i optereti građane, osim toga, nakon isteka ograničenja marži u ljetnoj sezoni, za očekivati je da sve cijene budu značajno povećane pa je konačni rezultat sve praznini džep građana.

“Sve dok se Vlada protiv inflacije i ekonomske krize bori populističkim mjerama “od danas do sjutra” a ne bude sistemska i strukturalna rješenja, ne možemo očekivati ekonomski rast ni rast standarda. Upozorili smo da su slične mjere u država regiona neslavno završile i samo ugrozile male privrednike. Liberali se umjesto za restikcije zalažu za podsticajne mjere i razvoj”, kazali su iz te partije.

Kako navode, umjesto krpljenja ekonomskih rupa, Crnoj Gori je potreban novi ekonomski zamah kroz jačanje domaće privrede dodatnim olakšicama i podsticajima.

“LP je setom podsticajnih mjera koje smo predložili Vladi predviđela niz podsticaja za domaće privrednike, poljoprivrednike i druge proizvođače da plasiraju crnogorske proizvode, uvežu i jačaju svoje kapacitete, osnaže cirkularnu ekonomiju u državi i na taj način imaćemo smanjenje cijena i njihovu stabilnost bez potrebe za restikcijama”, zaključuju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve