Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

LP: Otkazivanje učešća na EXPO još jedna blamaža Vlade i zatiranje kulture

Ovoj Vladi očigledno nije prioritet nastavak međunarodnih integracija i promovisanje Crne Gore kao poželjne destinacije za investicije, ulaganja i razvoj, poručuju iz Liberalne partije

Vlada Zdravka Krivokapića još jednom je priredila međunarodnu blamažu Crnoj Gori otkazivanjem učešća na EXPO svjetskom kulturnom i ekonomskom događaju prve klase, saopšteno je iz Liberalne partije.

“Crna Gora već godinama gradi prepoznatljiv imidž u međunarodnim krugovima predstavljajući svoju kulturu, tradiciju, prirodne i privredne potencijale na ovoj prestižnoj izložbi. Međutim, ovoj Vladi očigledno nije prioritet nastavak međunarodnih integracija i promovisanje Crne Gore kao poželjne destinacije za investicije, ulaganja i razvoj”, navodi se u saopštenju.

Podsjećaju da je na EXPO Dubai 2021. Crna Gora trebalo da se predstavi temom “Održivost”.

“Paviljon je trebalo da bude i inspirisan bogatim kulturnim naslijeđem i približi Crnu Goru i turistički i ekonomski i na svaki način cijelom svijetu. No, zatiranje kulture jedne države i naroda očigledno je prvi korak ka već jasnoj namjeri zatiranja svega što je Crna Gora postigla u prijethodnoj deceniji. Bez kulture i otvornosti prema svijetu, nema ni bolje budućnosti ni razvoja”, zaključuju iz LP.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve