Srijeda, 29 Maja, 2024
Rubrika:

Posljedice rekordne količine padavina u UAE: Aerodrom Dubai biće vraćen u pun kapacitet rada za 24 sata

U Dubaiju je u utorak u roku od 24 sata palo više od 120 milimetara kiše po kvadratnom metru, što je rekordna količina padavina koja se obično bilježi tokom godinu dana

Međunarodni aerodrom Dubai ponovo će raditi punim kapacitetom u roku od 24 sata, nakon što je u utorak pogođen najvećom količinom padavina za 75 godina od kada se vodi evidencija u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, naveli su danas zvaničnici aerodroma.

Glavni operativni direktor aerodroma u Dubaiju Majed Al Joker ističe da je, nakon ponovnog otvaranja terminala 1 i 3, saobraćaj na aerodromu stabilniji, prenio je TASS.

“Zahvaljujući tome, većina avio-kompanija prestala je da otkazuje letove i uspjela djelimično da povrati redovni režim”, rekao je direktor.

Aerodrom u Dubaiju saopštio je ranije danas da je Terminal 1 nastavio prijem letova, a avio-kompanije Emirejts i FlajDubai otvorile su čekiranje za svoje letove na Terminalu 3, ali red letjenja nije mogao biti u potpunosti obnovljen.

Avio-kompanije su upozorile putnike da na aerodrom treba da dođu samo ukoliko dobiju potvrdu rezervacije od avio-kompanije.

Al Joker je dodao da je aerodromski rad sada vraćen na 70 odsto kapaciteta, kao i da infrastruktura aerodroma nije pretrpjela ozbiljna oštećenja.

“Kada se operacije vrate u normalu, procijenićemo štetu i moći ćemo da ustanovimo gubitke”, rekao je on.

Ni drumski saobraćaj nije normalizovan

Međunarodni aerodrom u Dubaiju i danas ima probleme u radu zbog posledica nevremena u utorak, a i drumski saobraćaj još nije normalizovan, prenio je Rojters.

Aerodrom je saopštio jutros da je nastavljen prijem dolaznih letova na terminalu koji koriste strani avio-prevoznici, ali da letovi i dalje kasne. Na autoputu kroz Dubai bila je otvorena za saobraćaj samo jedna traka, a glavni put koji povezuje taj grad sa Abu Dabijem zatvoren je u pravcu Abu Dabija.

U Dubaiju je u utorak u roku od 24 sata palo više od 120 milimetara kiše po kvadratnom metru, što je rekordna količina padavina koja se obično bilježi tokom godinu dana.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve