Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

LP: Izjava ambasadora Timonijea neprihvatljiva i neprimjerena

Liberalna partija promoviše osnovne demokratske principe, slovodu govora i različitosti, međutim, nazvati jedan politički ekces fašizmom, veoma je teška kvalifikacija

Izjava ambasadora Francuske u Crnoj Gori Kristijana Timonijea o protestu građana Cetinja kao “fašističkij agresiji” neprimjerena je i neprihvatljiva za jednog evropskog diplomatu koji uživa gostoprimstvo naše države, saopšteno je iz Liberalne partije.

Liberalna partija promoviše osnovne demokratske principe, slovodu govora i različitosti, međutim, nazvati jedan politički ekces fašizmom, veoma je teška kvalifikacija.

“Timonije zaboravlja na francusku tradiciju građanskog otpora u kojem niko nije nedodirljiv, pa ni predsjednik države. Baš Pariz se proslavio buntovima, nerijetko i nasilnim, demonstracijama, čak i radikalnim otporom političkom establišmentu, i smatra se kolijevkom evropske slobode i građanskih sloboda. Međutim, građani Crne Gore očigledno ne mogu imati jednak tretman u očima Timonijea u iskazivanju revolta protiv političke elite. Uvjereni smo da će ambasador Francuske pronaći način da se izvini građanima Crne Gore ali i državi domaćinu te da se ubuduće pažljivije odnosi prema državi saveznici i njenim građanima”, ističe LP.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve