Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

LP: Finalni čin šovinističke farse u Pljevljima

Današnja odluka Skupštine Opštine Pljevlja da se crkveni praznik proglasi za Dan Opštine finalni je čin šovinističke farse pljevaljske vlasti koja već dugo prkosi zdravom razumi ali i Ustavu Crne Gore, ocijenili su iz Liberalne partije (LP)

Današnja odluka Skupštine Opštine Pljevlja da se crkveni praznik proglasi za Dan Opštine finalni je čin šovinističke farse pljevaljske vlasti koja već dugo prkosi zdravom razumi ali i Ustavu Crne Gore, ocijenili su iz Liberalne partije (LP).

“Pozivamo makar Vladu Crne Gore da se urazumi i stane na kraj divljaljanju lokalnih ekstremista i nacionalista iz Pljevalja tako što će poništiti ove odluke i prijedlog Statuta, iako je teško mnogo očekivati od Vlade koja je dala značajan doprinos upravo ovakvoj situaciji u društvu”, poručuju iz LP-a.

Predsjednik Opštine Vraneš, po njihovim riječima, od ranije poznat po svojem “ekstremizmu”, zajedno sa političkom klikom bivšeg DF, u svakoj normalnoj i demokratskoj evropskoj državi, kako kažu, “odavno bi bio oštro sankcionisan i udaljen sa javne funkcije”.

“Umjesto toga, prije nekoliko dana javno su obećali svojim mentorima iz SPC da će uraditi ovo što su uradili u multietničkim Pljevljima, kako bi unijeli smutnju, nered i haos u grad ali i državu. Sve je to dio iste strašno opasne ideologije DF odnosno koalicije Za budućnost Crne Gore, njihovih partnera i Srpske crkvne, koji Crnu Goru i sve njene različitosti vidi kao krvne neprijatelje i to nikad nijesu ni krili”, naveli su iz LP-a.

Nakon nazivanja Dana nezavisnosti cirkusom za koji odbijaju da okite grad državnim zastavama, isticanja zastava stranih država na insititucijama, progona vjerskih i nacionalnih manjina iz lokalne uprave, pretvaranja lokalne uprave i preduzeća u zlatne sponzore SPC, konačno su i potvrdili svoju ideologiju obilježavanjem dana žalosti Srbije u crnogorskom gradu i podrškom terorističkim napadima na Kosovu koje je i EU prepoznala kao terorizam, dodaju iz LP-a.

Ono što zabrinjava, kako upozoravaju, jeste da trenutni predsjednik države Jakov Milatović već mjesecima uporno insistira da ovaj savez i ova “retrogradna ideologija moraju biti dio nove Vlade Crne Gore čije formiranje namjerno sabotira u tom cilju”.

“Crna Gora je sve više taoc u okovima promašenih radikalnih politika koje polako izjedaju sve segmente društva i kojima se hitno mora stati na kraj”, zaključuju iz LP-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve