Utorak, 6 Juna, 2023
Rubrika:

Lovćenske straže: Podržimo Đukanovića, Milatović izdao interese Crne Gore

''Crnogorske patriote nemaju dileme kome da daju glas''

Crnogorske patriote svih vjera i uvjerenja bilo da ste u domovini ili dijaspori, vi ste na ponos Crne Gore. Za nas crnogorske patriote članove Patriotskog pokreta otpora “Lovćenske straže 1990” kod kojih se samim činom rođenja po prirodi stvari prema domovini Crnoj Gori tradicionalno razvija poštovanje i ljubav nema dileme kome da damo glas, to jest podržimo dosadašnjeg predsjednika gospodina Mila Đukanovića, poručili su iz ove organizacije.

Kako su kazali, kao razlog da Patriotski pokreta otpora “Lovćenske straže 1990” neće da podrži kandidaturu Jakova Milatovića ne odnosi se na samu činjenicu da su ga predhodno podržali: presuđeni ratni zločinci, srpskifašisti, svetosavski kleronacionalisti, domaći izdajnici… što je bio motiv za pojedne političke partije da javno saopšte njihov razlog da ne podrže nejakog Jakova.

Razlozi koji motivišu Patriotskipokretaotpora “Lovćenske straže 1990” da ne podrži nejakog i neshvaćenog Jakova su sljedeći :

1. Nesporni kvaliteti u svim segmentima predsjedničkog kandidata Mila Đukanovića u odnosu na neshvaćenog Jakova, pogotovo u lojalnosti i zaštiti interesa Crne Gore.

2. Svojim djelovanjem izdao interese Crne Gore i samom tom činjenicom stao u red Jude Iskariotskog, Decima Junija, Bruta Albina, Mir Jafara, Vidkuna Kvislinga, Anrija Filipa, Benoni Omera, Žozefa Petena, Roberta Boba Hansena, Ejms Oldriča, Zdravka Krivokapića i Dritana Abazovića.

3. Prihvatanjem, javnim zagovaranjem i popularizacijom djelovanja svtosavske ideologije koju promoviše Crkva Srbije, a koja se u Pravoslavlju tretira kao etnofiletizam-jeres direktno se suprostavlja pravoslavnom učenju i kanonima. Jakov bi morao da zna da je Crkva Hristova. Jedina, sveta, saborna (katoličanska) i apostolska Crkva pravoslavna, koja svojim prisustvom i apostolskim radom svjedočiJevanđelje svima narodima, ispunjavajući time Hristovu zapovijest: „Idite i naučite sve narode, krsteći ih u ime Oca i Sina i Svetoga Duha…“

4. Prihvatanjem, javnim zagovaranjem i popilarizacijom djelovanja svtosavske ideologije koju promoviše Crkva Srbije, a koja se u pravoslavlju tretira kao etnofiletizam-jeres direktno se suprostavlja pravoslavnom učenju i kanonima. Jakov bi morao da zna da je Crkva Hristova. Jedina, sveta, saborna (katoličanska) i apostolska Crkva pravoslavna, koja svojim prisustvom i apostolskim radom svjedočiJevanđelje svima narodima, ispunjavajući time Hristovu zapovijest: „Idite i naučite sve narode, krsteći ih u ime Oca i Sina i Svetoga Duha…“

„Postojaće Crna Gora, dok je Lovćena i Durmitora, dok je mora pod Barom i Kotorom, dok je sunca i dok je Grahovca! Do të ketë Mal të Zi, sa të jetë Llovqeni dhe Durmitori, sa të ketë det nën Tivar dhe Kotor, sa të ketë diell dhe sa të jetë Grahovci“, poručili su.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve