Srijeda, 1 Maja, 2024
Rubrika:

Loše je za Crnu Goru što u novoj Vladi neće biti autentičnih Crnogoraca

U svakom slučaju teško da može nova vlada biti gora od prethodne dvije - Zdravka Krivokapića i Dritana Abazovića. Ali, porazno je za Crnu Goru što i ova Vlada neće biti istinski crnogorska, demokratska i evropska. Sama činjenica da u njoj neće biti istinskih Crnogoraca posvećenih Crnoj Gori dovoljno sama po sebi kazuje

Piše: Novak Adžić

Za Crnu Goru i njene unutrašnje političke odnose i za međunarodni imidž nije dobro što u najavljenoj, novoj Vladi Crne Gore, kako sada stvari stoje, neće biti autentičnih prozapadnih crnogorskih suverenista, iskrenih i dosljednih protagonista crnogorskog državno-nacionalnog i emancipatorsko – građanskog identiteta iz redova crnogorske nacije i partija koje predstavljaju koaliciju koja je na prethodnim izborima osvojila 21 mandant i koja zastupa euro-atlantski sistem vrijednosti.

U Vladi predvođenoj Spajićevim PES-om biće partije koje nijesu glasale za članstvo Crne Gore u NATO i koje su podržale sramni tzv. temeljni ugovor Abazovića i njegove vlade sa uzurpatorakom SPC. Biće u Vladi i SNP koji je suštinski (veliko)srpska nacionalna stranka  sa lažnom ličnom kartom da je građanska i koja je izrasla iz Miloševićevog šinjela još 1998. godine, bila predvodnik u kampanji protiv obnove nezavisne Crne Gore na referendumu 2006., i koja je bila u svemu do sad servilni izvršilac veleizdajničke politike Dritana Abazovića i njegove anticrnogorske Vlade, koja je uglavnom radila po nalozima Crkve Srbije i njenih eksponenata.

U Spajićevoj Vladi biće i stranka – Demokrate (izrasla uglavnom iz nekadašnjeg SNP), inače partija dualnog identiteta, dvoznak ili troznak politička partija, koja nije glasala svojevremeno za članstvo Crne Gore u NATO i koja na političkoj sceni Crne Gore djeluje licemjerno, mimikrijski, a u suštini je vlastohlepačka partija pod ideološkim šinjelom crkve Srbije, formalno nazvane SPC.

No, makar je dobro  za Crnu Goru u postojećim okolnostima što URA Dritana Abazovića neće biti dio nove Vlade, kao što je dobro da najvjerniji Vučićevi i Putinovi eksponenti, iz koalicije ZBCG (Nova srpska demokratija i DNP) koja ima 13 poslanika u Skupštini Crne Gore, neće biti u najavljenoj novoj Vladi Crne Gore. Kako sada stvari stoje, to je makar rijetka dobra vijest.

Naravno, jako je dobro što će dio Vlade biti nacionalne stranke manjinskih naroda u Crnoj Gori i to je mislim i jedino istinsko dobro u ovom procesu konstituisanja nove Vlade Crne Gore, koja ako se formira, ipak,  za očekivati je, neće biti stabilna vlada.

U svakom slučaju teško da može nova vlada biti gora od prethodne dvije – Zdravka Krivokapića i Dritana Abazovića. Ali, porazno je za Crnu Goru što i ova Vlada neće biti istinski crnogorska, demokratska i evropska. Sama činjenica da u njoj neće biti istinskih Crnogoraca posvećenih Crnoj Gori dovoljno sama po sebi kazuje.

Mislim da je red da mandatar za sastav Vlade Crne Gore g. Milojko Spajić objasni javnosti zašto u Vladi čiji će, kako sada stvari stoje, biti uskoro premijer neće biti nacionalnih autentičnih Crnogoraca, koji su najbrojniji narod u Crnoj Gori?

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

8 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Pedja
28.08.2023-14:02 14:02

Koji li si ti izrod..

Mitar
28.08.2023-14:12 14:12

Odmah da ti ja objasnim Novace, kratko i jasno, u roku od 4 godine 90% Crnogoraca ce da prelete u srbe! Eto zbog cega!

Tara
28.08.2023-21:28 21:28
Reply to  Mitar

Mozes samo da sanjas…cim se novac..potrosi…ti izrodi..ce opet preleceti..na nasu stranu…ali ce im biti kasno…Izrod ostaje izrod..Jedino ih mozemo pljunuti!

dragan
28.08.2023-18:30 18:30

Svaka cast Gospodine! Respekt!

Kalogardi
28.08.2023-19:04 19:04

Crnogorci se ne smiju izjasnjavati u svojoj zemlji ko su i sta su,da im gomila sljama ne skoci za vrat,vraca se sjaj imenu Crnogorskom.

Tara
28.08.2023-21:25 21:25

Drzavu CG..su stvorili Crnogorci..ovih srbofila..cetnika..srpske vjere..su nastali od pedofila..Cetnika crkve srbije..koji ih uce da lazu..da ubijaju..i da mrze..Ovima bi trebalo uskratiti drzavljanstvo nase drzave..pa neka pjevaju kod Vucka..i Seselja..Srbija je njihova zemlja..

Lada
28.08.2023-22:49 22:49

Bio je i cilj da ne bude autentičnih Crnogoraca ni autentične Crne Gore, ali nece ni to trajati dovijeka.
Vrijeme je za uvjerljivu i odlučnu crnogorsku suverenističku partiju koju ce voditi najbolji.

Ej
28.08.2023-22:49 22:49

Crnogorci smo manjina u drzavi.Poklop.