Nedjelja, 19 Maja, 2024
Rubrika:

Lisičić: Javne finansije se moraju voditi na moderan i evropski način, a ne kao i DPS

Socijaldemokratska partija poziva na hitno ukidanje predloga odluke Vlade o trošenju 200.000 eura tekuće budžetske rezerve po modelu i uredbama prethodne vlasti

Socijaldemokratska partija poziva na hitno ukidanje predloga odluke Vlade o trošenju 200.000 eura tekuće budžetske rezerve po modelu i uredbama prethodne vlasti.

Na ovakav način se, kako kaže Ćazim Lisičić, pokazuje da se želi nastaviti praksa po kojoj je dio sredstava dodjeljivan od strane “užeg kabineta” što je ostavljalo dosta nedoumica kad je u pitanju namjena trošenja sredstava, pogotovo u predizbornom periodu. Podsjećamo da je u toku kampanja za lokalne izbore u Nikšiću i da dio javnih funkcionera nove vlasti koristi državne resurse za kampanju, tako da i ova odluka ostavlja sumnju na koji način će se 200.000 eura rasporediti, posebno kad je u pitanju socijalna i druge slične vrste pomoći građanima.

“Javne finansije se moraju voditi na moderan i evropski način, a ne slično kao i DPS u prethodnim godinama, dok se sredstva građana “organizovano i tajno” koriste za ko zna kakve namjene”, rekao je on.

Posebno zabrinjava, kaže, što ovakva odluka dolazi poslije čvrstog obećanja nove Vlade i govora premijera Krivokapića da će se nova vlast prema javnim finansijama odnositi transparentno.

“Ohrabrujemo istraživačke novinare i NVO sektor da slijede primjer NVO “MANS” koja je odmah ukazala na ovaj problem i da novoj vlasti ne dopuste da se ponaša po modelu koji je žestoko kritikovan u prethodnom periodu, a Vladu Zdravka Krikokapića da spornu odluku ukine na prvoj narednoj sjednici”, istakao je Lisičić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve