Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Lekić: Neću podržati skraćenje mandata Skupštini

DEMOS zastupa model formiranja većinske Vlade u okviru parlamentarne većine, sa ograničenim mandatom, ističe Lekić

Sastankom jednog od lidera DF-a Andrije Mandića i predsjednika DEMOS-a Miodraga Lekića danas su započeli pregovori unutar aktuelne vladajuće većine koje je incirao Demokratski front, potvrdio je za Gradsku televiziju Miodrag Lekić.

“Razgovarali smo o tome kako prevazići ovo stanje i kako nuditi neku alternativu ovoj Vladi koja je, bez sumnje, odlazeća. Vlada se razbila iznutra. Začuđujuće je što ekspertska Vlada u stanju svog raspada pokreće inicijative za skraćenje mandata. To je krajnje neumjesno, da ne kažem drsko”, kazao je Lekić.

DEMOS zastupa model formiranja većinske Vlade u okviru parlamentarne većine, sa ograničenim mandatom, ističe Lekić.

“Ukoliko to ne bude išlo, s obzirom na određene konfrontacije u parlamentarnoj većini, neophodno je vidjeti što je alternativa, da li je to neka tehnička vlada koja bi pripremila izbore. Što se tiče manjinske vlade, o tome smo razgovarali, ali mi još uvijek nije dovoljno razjašnjena kao koncept. Nisam imao kontakt sa predsjednikom URE Dritanom Abazovićem”, dodaje Lekić.

Lekić ističe da neće glasati za skraćenje mandata Skupštini koji dolazi od, kako kaže, odmetnute družine u oličenju aktuelne Vlade. Sa druge strane, Iz Demokratskog fronta saopšteno je da će njihovi poslanici podržati inicijativu da u skupštinsku proceduru bude uvrštena tačka dnevnog reda vezano za razrešenje potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića i da će glasati za Abazovićevu smjenu.

Demokrate su poručile da je, za bilo kakve razgovore unutar parlamentarne većine potrebno ispunjavanje određenih uslova.

Na uslove Demokrata, odgovorili su iz URE i kazali da kada je riječ o toj partiji ova Vlada je završila svoj mandat. Ponudili su model manjinske vlade, na koji očekuju izjašnjenja svih 81 poslanika u Skupštini Crne Gore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
MUSTAFA
22.01.2022-20:48 20:48

Aj kumim te bogom u penziju ko tebe sta pita kad nista bolji nijesi od BECICA I SESELJA!

Terra nova
22.01.2022-21:23 21:23

E greote od ovoga Lekića, umrijeće a neće dočekat toliko željenu funkciju u vladi. Sve što je postiga u političkoj karijeri, to mu je zahvaljujući DPSu i Djukanoviću, a sad se on nešto kao grozi kad se pomenu DPS i Djukanović, i pominje se nekakva mafija i čudesa … pa dje su ti dokazi više majstore, evo ste godinu na vlasti … tresla se gora – rodio se Lekić, pardon miš.

RIR
23.01.2022-09:26 09:26

Bio nekad gospodin crnogorski —nekad
sad četnik koji hoće fotelju…kako neće da podrži ove smjene i pad Vlade .Toliko vremena bio u Italiji ,koliko su oni Vlada promijenili pa nepade nikom na um da manipulise narodom i poziva na protest —ništa ne nauči a ostara i podje u četnike po starost —i protiv CG .
drug mu crnogorski šešelj i mrak i sa njim se dogovara ….3,14