Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Lekić kritikuje predlog budžeta: Skandalozno povećanje troškova za službena putovanja

''Nastala situacija rizikuje da vodi porazu političke većine''

Danas je treći dan kako italijanski premijer Mario Dragi vodi odvojene razgovore sa delegacijama političkih partija koje čine parlamentarnu većinu o predlogu budžeta. U saopštenju vlade data je precizna satnica. Radi se o dijalogu uoči upućivanja predloga budžeta parlamentu, što je jedno od osnovnih pravila demokratije, saopštio je lider Demosa, Miodrag Lekić.

To pravilo, kako ističe, izostalo je kod nas.

”Iz neznanja ili arogancije, vjerovatno zajedno, premijera i vlade, čineći sve to neozbiljnim, nažalost sa višestrukim posledicama”, navodi Lekić.

”Pošto to nisam mogao saopštiti u nepostojećem dijalogu onda ću u skupštinskoj debati reći da smatram nedopustivim, neodgovornim, zapravo skandaloznim da se u 2022. planira povećanje inače, do sada i od prethodne vlasti, visokih troškova za službena putovanja, konsultantske usluge, reprezentacije. Naravno i o drugom će govoriti.

Ukratko, nastala situacija rizikuje da vodi porazu političke većine, sa epicentrom u vladi kao ponekad odmetnutoj družini, čast izuzecima u njoj – što sve urgentno zahtijeva jasan i odlučan dogovor parlamentarne većine o izlasku iz zabrinjavajuće institucionalne konfuzije zato i teškog stanja u zemlji”, kazao je Lekić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve