Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Lakušić: Ulazak DF-a u Vladu ne bi zaustavio evropski put Crne Gore

Kako je naveo, istina je da bi ulaskom DF-a u novu Vladu do kraja bio demontiran bivši režim i razotkriveni svi prljavi poslovi i afere koje su obilježile njihovu 30 godišnju vladavinu

Nije tačno da bi ulaskom Demokratskog fronta (DF) u rekonstruisanu Vladu bio zaustavljen evropski put Crne Gore, naprotiv – on bi bio ubrzan pod pretpostavkom da Evropa podržava one principe koje javno proklamuje, saopštio je funkcioner Demokratske narodne partije Crne Gore, Zoran Lakušić.

Kako je naveo, istina je da bi ulaskom DF-a u novu Vladu do kraja bio demontiran bivši režim i razotkriveni svi prljavi poslovi i afere koje su obilježile njihovu 30 godišnju vladavinu.

“Naravno toga se plaši i onaj dio međunarodne zajednice koji je u tome dobrano učestvovao i čijim interesima je bivši režim ponizno služio”, kazao je Lakušić.

Prema njegovim riječima u svemu tome je sadržan odgovor na pitanje ko se to i zašto plaši da DF uđe u Vladu, ko i za čije interese i uz čiju saglasnost postavlja kadrove po Crnoj Gori, kao i ko i zarad koga vrši pritisak na djelove nove vlasti da odustanu od rekonstrukcije vlade u kojoj bi bili predstavnici DF.

“Onaj ko bude i dalje pokušavao DF primoravati da odustane od svojih opravdanih zahtjeva, biće na kraju najveći gubitnik jer u politici kad tad stigne na naplatu sve ono što nije rezultat prihvatanja realnosti. U politici kao i životu treba biti maksimalno strpljiv”, dodaje Lakušić.

Međutim, kako je kazao i strpljenje ima svoj rok trajanja.

“Ja sam čvrsto uvjeren da je DF u cilju prevazilaženja stanja u kome se nalazimo dao najveći doprinos time što je uprkos protivljenjma unutar partijskih organa iskazivao ogromno strpljenje i stoički trpio nepravde koje se čine našem savezu i našim glasačima od strane djelova nove parlamentarne većine. To je klasičan primjer nacionalne i vjerske diskriminacije onih građana Crne Gore čiji su preci ugradili svoje živote u njene temelje i njen suverenitet”, kazao je Lakušić.

On je dodao kako bi volio da na organima partije kojoj pripada ne bude primoran da donosi teške odluke u smislu budućeg funkcionisanja Vlade. No, kada nema dobre volje i spremnosti na kompromise i kada zbog toga svi trpimo nesagledive posledice, ističe on, izlaz treba tražiti ma koliko put do njega bio težak.

“Dovoljno je prošetati ulicama Crne Gore i vidjeti koliko se gorčine sakupilo u narodu. Da li to građani Crne Gore zaslužuju? I koliko ćemo još čekati da se u režiji bivšeg režima pred našim očima organizuju predstave Specijalnog državnog tužilaštva, sudova i policije, a da nova Vlada nema rješenja da se ovaj cirkus zaustavi? Diskriminacija glasača DF i podništavanje njihovog izbornog rezultata je primjer nezabilježen u demokratskom svijetu i klasično nasilje nad slobodom i pravima građana da biraju i budu birani”, zaključio je funkcioner DNP-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve