Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Knežević: Rekonstrukcija Vlade prije juna, Šavnik primjer izborne psihijatrije

Komentarišući to što je članica DNP-a Maja Vukićević glasala protiv prijema Kosova u Savjet Evrope, Knežević kaže da je to stav 85 odsto građana i da DNP niko neće prevaspitavati

Rekonstrukcija Vlade treba da se desi prije dobijanja IBAR-a u junu, jer je Vlada nestabilna i kriza vlasti u Crnoj Gori je i više nego očigledna, kazao je večeras u emisiji “Klub A plus” lider DNP-a Milan Knežević.

“Sto puta sam to rekao da rekonstrukcija treba da bude prije juna. Vlada mora da se stabilizuje. Ako ne dođe, nećemo se pomamiti zbog toga, ali realizacija mjera iz IBAR-a ne može se vezivati za koaliciju Za budućnost Crne Gore”, poručio je Knežević.

Podsjetio je da je ZBCG bila jedna od zaslužnih političkih konstituenata koji su odradili više nego dobre stvari za crnogorsko pravosuđe.

“Kuknjava je bila iz nezavisnih medija i evropskih zvaničnika da ćemo da usporavamo evropski put. Na kraju smo obavili sve naše obaveze”, kazao je Knežević.

Knežević tvrdi da prije mjesec dana u Crnoj Gori niko nije znao za IBAR.

“U Crnoj Gori 98 odsto građana ne zna šta znači IBAR. Bugarska i Rumunija su ušle bez realizacije 50 odsto tog IBAR-a. Ta se mjerila odnose inače na Vladu, a nosioci su Ministarstvo unutaršnjih poslova, Ministarstvo evropskih poslova… Kakve veze imamo mi iz DNP-a? Izvadili su IBAR kao iz rukava. IBAR nema nikakve veze sa DNP”, dodao je Knežević.

Šavnik primjer izborne psihijatrije

Govoreći o izborima u Šavniku, Knežević je kazao da je ta opština primjer izborne psihijatrije.

“Po svoj prilici lokalne izbore u ovoj opštini imaćemo iz četiri puta: po pravilima predsjednika države, po pravilima predsjednika Vlade, po pravilima opštinske komisije i po pravilima predsjednika opštine Šavnik. Prava je sreća što se slučaj Šavnika nije preslikao na ostale opštine”, ukazao je Knežević.

Govoreći o odnosu sa Novom srpskom demokratijom (NSD), Knežević je kazao da DNP sa tom partijom ima čvrsto partnerstvo, koje ne može biti narušeno.

“Ne osvrćemo se na medijske natpise. Ako dođe do kršenja sporazuma, mi nećemo biti u Vladi Milojka Spajića“, zaključio je Knežević.

O glasanju Vukićević protiv prijema Kosova u Savjet Evrope: DNP neće niko prevaspitavati

Komentarišući to što je članica DNP-a Maja Vukićević glasala protiv prijema Kosova u Savjet Evrope, Knežević kaže da je to stav 85 odsto građana i da DNP niko neće prevaspitavati.

“Ko je odredio da je glasanje za Savjet Evrope međunarodna obaveza Crne Gore? Je li to napisano u Ustavu? Želimo li da organizujemo referendum? Ne interesuje me šta pričaju Jevto Eraković i Danijrel Živković. Vukićević nije predstavljala niti Vladu Crne Gore, niti Kosovo, već DNP, a naš stav svi znaju. Ja sam ponosan na nju i ponosim se njenim stavom”, ukazao je Knežević.

Prema njegovim tvrdnjama, nakon glasanja Vukićević je napadana od strane “raznoraznog šljama”.

“Vukićević se zdravo i veselo vratila iz Pariza. To nije iznenađenje ni za koga”, dodao je Knežević.

“Abazović veći Srbin u Beogradu nego ja”

Pomenuvši bivšeg premijera i lider GP URA Dritana Abazovića, Knežević je kazao da mu je sad dobrodošlo da bude veći Kosovar od premijera Kosova Aljbina Kurtija.

“Ipak, brat Dritan to sve zaboravi i poravna kad dođe u “Tri šešira” ili “Nacionalnu klasu”, pa naruči “Marš na Drinu” ili neku drugu patriotsku pjesmu. Veći je Srbin u Beogradu od mene, ali ne ljutim se na njega”, kazao je Knežević.

Podsjetio je da je Abazovićeva Vlada dugo vremena bila u tehničkom mandatu.

“Za vrijeme Abazovićeve Vlade nema šta se nije desilo. Sigurno će se on na fakultetima proučavati kao fenomen kako da sa tri poslanika formirate Vladu koja je pala, pa da vladate u tehničkom mandatu. Ipak, ja za Dritana ne brinem. Naći će posao kao asistent Dejvida Koperfilda, ako ne bude želio da se bavi politikom”, kazao je Knežević u svom stilu.

Knežević je u emisiji takođe poručio da susretima sa liderima Republike Srpske i Srbije Miloradom Dodikom i Aleksandrom Vučićem ne izdaje Crnu Goru.

“Ne prihvatam da to može neko da stigmatizuje”, poručio je Knežević.

“Ujakova kadriranja su glasine”

Komentarišući informaciju koji je saopštio upravo Abazović da u Vladi Crne Gore kadrove postavlja ujak premijera Milojka Spajića, Knežević je naveo da su to glasine.

“Crnogorska politička scena je takva kakva je. Spajić je negirao taj dio ujakove involviranosti. Ako ima bilo kakvih elemenata, i Abazović i Jakov Milatović treba da se obrate tužilaštvu. Taj ujak nije nikakav državni funkcioner”, naveo je Knežević.

Govoreći o najavljenim izborima u Budvi, Knežević je kazao da će predsjedništvo DNP donijeti odluku o nastupu na izborima u toj opštini, u konsultaciji sa lokalnim funkcionerima.

“Otvoreni smo za svaki vid koalicije osim sa DPS-om i njihovim. Dobro je što će se izbori održati u Budvi, da se završi ova agonija i da građani konačno dobiju stabilnu vlast. Nemoguće je tamo bilo postići dogovor za izlazak iz krize”, zaključio je Knežević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BigJohnson
03.04.2024-05:34 05:34

Malji zetski prdonjica….sa maljim rucicama!

Risto
03.04.2024-12:58 12:58

DODIK: Srbi nisu zainteresovani da trajno ŽIVE U BiH ! Cetnik oce da napuni Vuckovu Srbiju malo mu je onih iz hrvatske -kosova evo sad i BIH koliko poremecenik psihicki je zadojen mrznjom !!