Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

KURIR: Davidović preoteo biznis šverca cigareta – Daka navodno obećao GRAND EKIPI da ih nova vlast neće dirati!

Prvi cilj mu je preuzimanje monopola nad švercom cigareta na ovim prostorima, zbog čega je, kako saznaje Kurir, već ostvario kontakte s takozvanom Grand ekipom, uticajnom političko-bezbjednosnom-kriminalnom frakcijom

Crnogorski moćnik Miodrag Daka Davidović potegao je sve svoje veze u krimanalnim, političkim, crkvenim i finansijskim krugovima kako bi stvorio povoljan ambijent za svoje različite nelegalne i legalne poslove u regionu, piše Kurir.

Prvi cilj mu je preuzimanje monopola nad švercom cigareta na ovim prostorima, zbog čega je, kako saznaje Kurir, već ostvario kontakte s takozvanom Grand ekipom, uticajnom političko-bezbjednosnom-kriminalnom frakcijom.

Saznanja iz bezbjednosnih struktura ukazuju da je nakon posljednjih parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, na kojem je poražen DPS, došlo i do promjena u tokovima tamošnjeg organizovanog kriminala.

Na osnovu raspoloživih podataka, očekuje se da poslove u ilegalnoj trgovini cigaretama preuzme upravo Davidović, kao glavni finansijer nove vladajuće većine u Crnoj Gori.

Ovaj plan je izgleda već poprilično odmakao u realizaciji jer postoje saznanja da je Davidović uspostavio saradnju sa članovima „Grand ekipe“, koja važi za vodeće organizatore ilegalne trgovine cigaretama u Crnoj Gori.

Čak postoje indicije da je moćni Daka s pomenutom ekipom postigao dogovor da struktura šverca ostane nepromijenjena, a da on dobije određeni dio profita.

U bezbjednosnim krugovima objašnjavaju da Davidović u novom dilu figurira kao neko ko ovoj grupi može da obezbijedi garancije da ih nove vlasti neće krivično goniti zbog umiješanosti u brojne kriminalne aktivnosti u prošlosti. Neki podaci ukazuju da su sa ovim ilegalnim poslovima i umešanošću Davidovića u njih upoznate i bezbjednosno-obavještajne strukture Velike Britanije, piše Kurir.

Razrađena Šema – od Latinske Amerike do Balkana

Cigarete se, prema raspoloživim saznanjima, u Crnu Goru ilegalno dopremaju iz zemalja Latinske Amerike. Transport iz luke Bar ka teritoriji Kosova i Metohije dalje se obavlja šleperima, a postoje i magacinski prostori u djelovima Crne Gore koji vode ka granici sa južnom srpskom pokrajinom. Tako dopremljene, cigarete se ilegalno distribuiraju u Srbiju, Albaniju, BiH i Rumuniju.

Davidovićeve posljednje aktivnosti u pravcu sticanja presudnog uticaja na političke prilike u Crnoj Gori, Republici Srpskoj, pa i Srbiji, imaju za cilj da očuvaju i rašire njegove brojne mahom nelegalne biznis-kombinacije. Šverc cigaretama je od devedesetih godina ostao u fokusu njegovog interesovanja, jer mu je donosio enormne zarade i širio mrežu saradnika, prije svega iz političkog i kriminalnog miljea.

Da Davidović nije nikakav filantrop i borac za slobodu i demokratiju, pokazuju novija saznanja o tome da on navodno posjeduje fabrike za proizvodnju cigareta u Nikšiću i Banjaluci. Operativni podaci razotkrivaju prave motive njegovog političkog angažovanja, a to je zaštita sopstvenog biznisa, tj. obezbjeđivanje nesmetane realizacije legalnih i nelegalnih poslovnih aktivnosti.

Ekipa Kurira

IzvorKurir

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Cetinjanka
30.01.2021-08:52 08:52

LJuta sam na vas Aktuelno zato sto pisete CRNOGORSKI mocnik valjda SRPSKI mocnik( TUDJ I SVOJ- NIJE ISTO) nikad NIKO ne moze bit Crnogorac ako mrzi i blati sve sto je CRNOGORSKO njima u CG valjano je samo da nas OPLJACKAJU I odu u MATICU tamo to potrose kad nestane ponovo na CRNOGORSKI LONAC Ove rede NIKSICANI nece dati svoju cast i ponos CRNOGORSKU- NIKOM sa strane i da budu robovi za slane KOLACE !

Car
30.01.2021-08:59 08:59

Nije više juzna srpska pokrajina!?

Tihana
31.01.2021-02:52 02:52

To redakcija Kurira sanjala sinoć da je “južna sroska pokrajina”.. A da im se kaže da je Kosovo država odavno, možda samo polako, a, da se ne potresu?