Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Krstović: Okončana koalicija sa ZBCG, o nezakonitoj smjeni na sudu

Da je njegova smjena nezakonita potvrdiće, kaže Krstović, pravni epilog pred sudom koji će biti uskoro pokrenut

Smijenjeni predsjednik Skupštine opštine (SO) Zeta Luka Krstović kazao je da je, što se tiče Demokrata iz čije partije dolazi, koalicija sa nekadašnjim DF-om u Zeti okončana i više neće tvoriti parlamentarnu većinu u najmlađoj crnogorskoj opštini.

Razlog je, kako je rekao, nezakonita smjena zbog koje će Demokratska Crna Gora pokrenuti pravni postupak pred nadležnim sudom.

– Želim jasno da ukažem da je bivši DF ovu inicijativu vezanu za rezoluciju o Kosovu pokrenuo potpuno iz političkih razloga koji bi njima značili bolji rezultat na izborima. Ja sam uvažio i stavio na dnevni red odluku o “otpriznavannu Kosova, međutim kolegama se nije dopao termin održavanja sjednice. U potpunosti je ispoštovana procedura prilikom zakazivanja sjednice za rezoluciju o Kosovu. Tako da me nije iznenadila inicijativa za moju smjenu, ja sam je u skladu sa zakonom takođe uvrstio u dnevni red 7. sjednice. Vidjeli ste da smo mi dolazili na sjednice, pokušali da ih održimo. Za mene kao osobu i političara je nevažan ovaj epilog, ali sam želio da bude ispoštovana procedura i to je u potpunosti odrađeno – kazao je Krstović novinarima.

Da je njegova smjena nezakonita potvrdiće, kaže Krstović, pravni epilog pred sudom koji će biti uskoro pokrenut.

– To je bio razlog zbog čega smo insistirali na poštovanju procedure, da SO Zeta pokaže da može zakonito da radi, ali se pokazalo da su odbornici većinski spremni da donose nezakonite odluke – istakao je Krstović.

Na pitanje da li situacija na državnom nivou ima veze sa današnjom odlukom, Krstović smatra da je u pitanju politički revanšizam.

– Koliko mi moje političko znanje omogućava da ispravno rezonujem, siguran sam da je današnja odluka koalicije Za budućnost Zete, potpomoguta odbornikom sa liste Demokrata koju sam predvodio, a za koga je upitno da li može biti odbornik, sasvim je jasno da je ovo urađeno kao neka vrsta političkog revanšizma – istakao je on.

Nimalo ga ne pogađa to što je neko želio da se, kako kaže, preko njegovih leđa sveti, ili uradi neki drugi čin zbog procesa na nivou koji nije opštinski.

– Ali sa druge strane, ja u ovom trenutku iz ovakve politike izlazim bez ikakve rezerve prema tome da li je ovo urađeno po zakonu, jer sigurno nije i siguran sam da je ovo jedna vrsta političkog revanšizma – naglasio je Krstović.

To što ga odbornici nekadašnjeg Fronta nijesu smijenili sa DPS-om kako je ranije pretpostavljao da će se desiti, Krstović je mišljenja da su odbornici DPS-a uvidjeli da ne postoje pravni razlozi za njegovu smjenu.

Podsjećamo, predsjednik Skupštine Opštine (SO) Zeta Luka Krstović smijenjen je danas sa te funkcije, odlučeno je na današnjoj sjednici lokalnog parlamenta.

Za njegovu smjenu glasalo je 17 odbornika, pet njih je bilo protiv, dok je petoro bilo udržano. Krstović je bio uzdržan prilikom glasanja.

Takođe, Novica Pejović je podnio ostavku na mjesto potpredsjednika SO Zeta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve