Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Krivokapić: Prijetnjama želi da se izazove panika i ugrozi bezbjednost u Crnoj Gori

Upitan da li je razgovarao sa koordinatorom službi bezbjednosti i da li je lociran mejl sa kojeg su poslate prijetnje, Krivokapić je kazao da ne može saopštiti više informacija

Premijer Zdravko Krivokapić kazao je da su lažne dojave o bombama smišljena aktivnost kojom želi da se stvori panika, navodeći da su u istragu uključene i partnerske organizacije jer se radi o visokorizičnim akcijama koji mogu da ugroze bezbjednost u Crnoj Gori.

“Lažne dojave o bombama su smišljena aktivnost koja je namijenjena da stvara paniku. Mnogobrojni akteri smatraju da hibridnim ratom mogu da odrade neke aktivnosti. Znam da je namjera da se stvori panika, molim građane da ne podliježu takvim informacijama. Blagovoremeno reagujemo i u školama i drugim institucijama kako ne bi bili zatečeni. Treba da budemo staloženi, sigurni i da naše službe rade preventivno kako se ne bi nešto desilo”, rekao je Krivokapić gostujući u emisiji „Okvir“ na TVCG.

Upitan da li je razgovarao sa koordinatorom službi bezbjednosti i da li je lociran mejl sa kojeg su poslate prijetnje, Krivokapić je kazao da ne može saopštiti više informacija.

“Nijesam razgovarao sa koordinatorom jesam sa šefom ANB-a. Imamo određena saznanja sa kojima će javnost biti upoznata sa svim tačnim informacijama. U ovom trenutku i naše partnerske organizacije su uključene jer smatramo da se radi o visokorizičnom činu koji može da ugrozi bezbjednost u Crnoj Gori”, naveo je Krivokapić.

Dodao je da postoji problem adekvatnog specijalizovanog kadra u IT sektoru.

“To su stručnjaci koji moraju da prođu specifične obuke i njihova cijena je mnogo veća van Crne Gore. Želimo da riješimo i taj problem”, rekao je Krivokapić.

Govoreći zbog čega još nijesu uvedene sankcije Rusiji, Krivokapić je kazao da se Vlada od starta usklađuje sa zajedničkom evropskom spoljnom i bezbjednosnom politikom.

Nakon 15 minuta razgovora, na molbu urednika emisije “Okvir”, Zorana Lekovića s obzirom da se ne osjeća najbolje, intervju sa premijerom je prekinut, uz izvinjenje gledaocima.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
KLEMENTINA
02.04.2022-09:31 09:31

Od kad si doša i rešivi problemi su nerešivi ,a kamo li da se nerešivi riješe.Riješit će se tvojim odlaskom mnogo toga,ali će ostati SRAMOTA koju je tvoje pojavljivanje na mjesto đe ti nije bilo mjesto,ostaviti za dugo.