Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Krivokapić: Izjava Đukanovića potpuno ogolila inspiratora i inicijatora tenzija u Crnoj Gori

Apsolutno je pravo Mitropolije crnogorsko-primorske da ustoličenje Mitropolita obavi u vjekovnom sjedištu svoje Mitropolije na Cetinju, rekao je Krivokapić

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić reagovao je na izjavu predsjednika države Mila Đukanovića koji je ocijenio da je intronizaciji mitropolita Joanikija na Cetinju dat neprimjereno veliki značaj u državi koja je multivjerska, sekularna i evropska, te da se nada da će njegov apel da se ustoličenje Joanikija održi van Cetinja “čuti i uvažiti oni koji treba da ga uvaže”.

Reagovanje premijera prenosimo integralno.

“Današnja izjava predsjednika Mila Đukanovića o ustoličenju Mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija potpuno je ogolila inspiratora i inicijatora tenzija u Crnoj Gori. Apsolutno je pravo Mitropolije crnogorsko-primorske da ustoličenje Mitropolita obavi u vjekovnom sjedištu svoje Mitropolije na Cetinju i država će obezbjediti sve neophodne uslove da SPC kao najdominantija vjerska zajednica u Crnoj Gori po broju svojih vjernika, ostvari svoje Ustavom zagarantovano pravo. Gdje će toga dana biti predsjednik Đukanović, najmanje je važno, ali važno je pozvati ga da prestane da izaziva i podgrijava sukobe, podjele i tenzije, i to sve, očigledno, sa ciljem da spriječi ili stavi u drugi plan borbu protiv organizovanog kriminala, koja iz dana u dan napreduje.

Ono što Đukanović, kao predsjednik Crne Gore mora već jednom naučiti je da štiti Ustav Crne Gore i ustavnu vjersku slobodu Srpske pravoslavne crkve da ustoličenje obavi onamo gdje ima svako pravo da ga obavi, na Cetinju, i da jednom stane u zaštitu vjerske slobode Crkve koju je, dok je njegova partija bila na vlasti, do beskraja proganjao, a koja ga je dobro naučila šta znači biti slobodan i ustavan”, navodi se u reagovanju premijera Krivokapića.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

9 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Petar Pan
28.08.2021-16:39 16:39

Bješe li ovo ona tranja?

Krivokapić: Izjava Đukanovića potpuno ogolila inspiratora i inicijatora tenzija u Crnoj Gori – CG Vijesti
28.08.2021-16:44 16:44

[…] Aktuelno […]

pero
28.08.2021-17:04 17:04

Sta je uplasili ste se , p….. prodane, alkoholicaru timoras u bolnicu dok jos imas vremena da se izlijecis!

tiktiktak
28.08.2021-17:20 17:20

Da je srece vas je trebao Presjednik drzave uhapsit i da ne zavadjate i dijelite narod i svake pogrdne rijeci i prijetnje Crnogorcima upucujete dozvoljavate cetnicima iz Srbije i bosne da dolaze i da vas ubjede da su Crnogorci nepostojeca nacija losu kartu drzite u ruke !

Vule
28.08.2021-18:35 18:35

Ništa tu nije ogoljeno ,a da se nije znalo. Milo brani državu, a ti je predaješ u ruke tuđinu. Ipored grešaka ,koje je pravio ostaće upamćen kao patriota i državnik, a ti izdajnik i ulizica.

Ha20
28.08.2021-19:14 19:14

Gnjido jedna ufucana vi samo takav jasan i glasan stav gospodina Djukanovica razumijete. Posto se sa vama niko ne moze razumjeti na lijep i civilizovan naci..

Djuro
28.08.2021-20:19 20:19

Mandataru prepao si se imas razlog à jer ti I tvoji apostolic idete n'a smece istoriju predsednik je imo dosta strpljenje sa vama I ako odustanete 5septembar ce biti pocetak vaseg kraja nece te se vise piciti

džudović
28.08.2021-22:14 22:14

“u vjekovnom sjedištu svoje Mitropolije na Cetinju”. Sad se vidi kako alkohol razori čeljadu um pa Mitropoliju CPC na Cetinju positovjećuje sa danas Mitropolijom SPC. Veli još vjekovna. Kako se reče, ovaj Bocoljub nije normalan, tranja u ljudskom obliku.

borko
29.08.2021-18:05 18:05

Bojte se Svetog Petra Cetinskog i njegove kletve. kako posloži sve krvnike Crne Gore i Crnogoraca počev od Ace palikuće preko Marka Dakovića do onije tri popa prošle godine…Ne udarajte na Crnu Goru i Crnogorce, Svetac je prokleo: svak koji Crnoj Gori i crnogorstvu ne bio vjeran bogom i narodom bio tjeran. Svi su platili sramotnom ili iznenadnom smrću