Nedjelja, 19 Maja, 2024
Rubrika:

Krivokapić i Bečić razgovarali o aktuelnoj političkoj situaciji: Institucije će odbiti svako protivpravno djelovanje

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić i predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić sastali su se u crnogorskom parlamentu i razgovarali o aktuelnoj političkoj situaciji, sa, kako je saopšteno iz Skupštine, posebnim osvrtom na pokušaj opstrukcije opozicije sa namjerom blokade institucija sistema.

”Sagovornici su se saglasili da je Skupština Crne Gore pravovremenom reakcijom spriječila protivpravni pokušaj DIK-a da prekroji izbornu volju građana, blokira institucije sistema i spriječi ustavno funkcionisanje Skupštine Crne Gore. Na taj način je najviši zakonodavni organ države zaštitio i Ustav Crne Gore i svoju ustavnu poziciju.

Sagovornici su konstatovali da sve vještački produkovane tenzije i opstrukcije opozicije treba rješavati na miran, demokratski i ustavan način, onako kako to dolikuje ozbiljnim i odgovornim ljudima. Dva predsjednika su posebno istakla važnost odlučnog institucionalnog odgovora na svaki pokušaj uzurpacije nadležnosti ili instrumentalizacije državnih organa”, navodi se u saopštenju.

Dodaju da su institucije sistema spremne da odbiju svaki naredni pokušaj protivpravnog djelovanja bilo kog pojedinca ili grupe, čiji je interes da zaustave mirnu tranziciju vlasti.

”Ozbiljnošću, odgovornošću, mirom i demokratijom čuvamo institucije sistema, a građanima poručujemo da na svaki pokušaj dizanja tenzija i unošenja razdora i podjela odgovore ispruženom rukom prijateljstva i solidarnosti”, istakli su u razgovoru predsjednik Skupštine i premijer.

”Nema tog pokušaja blokade sistema, niti zloupotrebe državnih organa, na koji nemamo odgovor u duhu demokratije, civilizovanog pristupa i dosljedne primjene Ustava Crne Gore, zakona i drugih propisa. Niti jedan organ ili pojedinac nije i ne smije biti jači od države Crne Gore, od njenih institucija i od njenog pravnog sistema, a naročito ne od volje građana izražene na izborima.

Mir i stabilnost, jačanje institucija sistema, poštovanje Ustava Crne Gore i međunarodnih standarda, uzvišeni su ciljevi nove parlamentarne većine i izvršne vlasti koje niko neće i ne može ugroziti”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
gagi
03.01.2021-18:09 18:09

E pa narode mozete li da zamislite sto ove dva svetosavca govore,zapravo sto lazima plasiraju svoj fukarski naum,cak i sebe lazu,znaju da nije tacno sto bleje,valjda misle da je narod “bez mozga”i da im povjeruje. Vidjet cemo vam ubrzo “pricu”pred gospodjom iz EU Pisonero,koja se zivo zainteresovala za prevaru svetosavske Vlade i oloske vladajuce cetnicke koalicije bez izuzetka.

Deni
03.01.2021-22:19 22:19

Oni osuguravaju da institucije rade svoj posao?? O oni najvise prekrsaja imaju!