Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Krapović sa ambasadorkom Melsom: Crna Gora i Kraljevina Norveška spremne za produbljivanje saradnje u oblasti odbrane

Krapović je ukazao i na važnost projekta koji je posvećen jačanju integriteta u sektoru odbrane i bezbjednosti, koji se u Crnoj Gori sprovodi u okviru saradnje Ministarstva odbrane, MUP-a i Uprave policije sa norveškim Centrom za integritet u sektoru odbrane

Ministar odbrane Dragan Krapović i novoimenovana ambasadorka Kraljevine Norveške, Kristin Melsom, istakli su, tokom današnjeg susreta, spremnost za produbljivanje saradnje Crne Gore i Kraljevine Norveške u oblasti odbrane.

Ministar Krapović je podsjetio na značajnu ulogu Kraljevine Norveške u reformskom procesu odbrambenog sistema Crne Gore i naglasio da i danas, kada je Crna Gora kredibilna NATO članica, postoji prostor za brojne zajedničke projekte kako kroz bilateralnu saradnju, tako i u multilateralnom formatu.

Krapović je ukazao i na važnost projekta koji je posvećen jačanju integriteta u sektoru odbrane i bezbjednosti, koji se u Crnoj Gori sprovodi u okviru saradnje Ministarstva odbrane, MUP-a i Uprave policije sa norveškim Centrom za integritet u sektoru odbrane.

Krapović je informisao ambasadorku Melsom o opredijeljenosti Vlade Crne Gore za ispunjenje strateških nacionalnih ciljeva, koji se tiču jačanja kredibiliteta u okviru Alijanse, snaženja dobrosusjedskih odnosa i članstva u Evropskoj uniji. Ministar je takođe predstavio i prioritete Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore, istakavši da je Vlada Crne Gore za potrebe odbrane ove godine, po prvi put, opredijelila 2.01 odsto BDP, od čega će oko trećina sredstava biti namijenjena modernizaciji kapaciteta Vojske Crne Gore i jačanju
njene spremnosti.

Naglašavajući da je evropska integracija cijelog regiona Zapadnog Balkana važna kako za ekonomski napredak ovog dijela Evrope, tako i za stabilnost cijelog kontinenta, ambasadorka Melsom je izrazila spremnost svoje zemlje da pruži podršku Crnoj Gori na evropskom putu. Ona je izrazila nadu da će nova, 44. Vlada moći da implementira reforme u sektoru vladavine prava, organizovanog kriminala i sudstva i zatvori sva otvorena poglavlja na putu ulaska Crne Gore u EU.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve