Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Krapović – Partsos: Odbrambenom saradnjom Crne Gore i Grčke afirmisan koncept kolektivne odbrane

Iz tog resora su saopštili da sagovornici su konstatovali izuzetnu odbrambenju saradnju dvije zemlje, koja se ogleda prvenstveno kroz NATO misiju Air Policing, u kojoj avioni Grčkih vazduhoplovnih snaga, zajedno sa italijanskim, štite crnogorsko nebo

Odbrambenom saradnjom Crne Gore i Grčke afirmisan je koncept kolektivne odbrane, zaključak je današnjeg susreta ministra odbrane Dragana Krapovića sa ambasadorom Grčke u Crnoj Gori Panajotisom Partsosom.

Iz tog resora su saopštili da sagovornici su konstatovali izuzetnu odbrambenju saradnju dvije zemlje, koja se ogleda prvenstveno kroz NATO misiju Air Policing, u kojoj avioni Grčkih vazduhoplovnih snaga, zajedno sa italijanskim, štite crnogorsko nebo.

“Ovo dovoljno govori o posvećenosti zajedničkim vrijednostima Alijanse, kao i afirmaciji koncepta kolektivne odbrane”, kazao je ministar.

On se zahvalio na kontinuiranoj podršci koju Grčka pruža Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore u domenu vojnog obrazovanja, budući da se kadeti iz Crne Gore već godinama školuju na vojnim akademijama u Atini.

Foto: MO

“Znanja stečena na vojnim akademijama kopnene vojske, vazduhoplovstva i mornarice od velikog značaja za oficire VCG, ali i cijeli crnogorski odbrambeni sistem”, istakao je Krapović.

Ambasador Partsos je čestitao ministru Krapoviću na preuzimanju odgovorne funkcije, uz očekivanje da će se odbrambena saradnja nastaviti istim intenzitetom.

“Saradnja se sprovodi dinamikom predviđenom godišnjim sporazumima bilateralne saradnje”, kazao je ambasador.

Ambasador je kazao da Crna Gora može računati na snažnu podršku Grčke i u procesu evropskih integracija, imajući vidu da demokratske reforme na evropskom putu jačaju ne samo nacionalne kapacitete, već i stabilnost cijelog regiona.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve