Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Krapović: MO ostaje opredijeljeno jačanju odbrambenih odnosa

Ministar ugostio ambasadora Sjeverne Makedonije

Ministarstvo odbrane (MO) ostaće opredijeljeno za jačanje odbrambenih odnosa dvije zemlje, kazao je ministar odbrane Crne Gore, Dragan Krapović u toku današnjeg susreta sa ambasadorom  Sjeverne Makedonije u Crnoj Gori, Zećirom Ramčilovićem.

Krapović je,  kako je saopšteno iz resora, istakao odličnu bilateralnu saradnju u domenu odbrane, koja se temelji na prijateljskim odnosima Crne Gore i Sjeverne Makedonije.

“Ministarstvo odbrane ostaće opredijeljeno za jačanje odbrambenih odnosa dvije zemlje”, kazao je Krapović u ukazao na značaj saradnje Sjeverne Makedonije i Crne Gore u okviru NATO, ali i u okviru regionalnih inicijativa, koje doprinose utemeljenju dobrosusjedskih odnosa i stabilnosti regiona.

“Školovanje crnogorskih kadeta na Vojnoj akademiji „General Mihailo Apostolski“ u Skoplju, predstavlja jedan od najvažnijih segmenata saradnje”, kazao je Krapović i dodao da su i ostali segmenti odbrambene saradnje na veoma visokom nivou.

“Riječ je o oblastima logistike, inspekcije, sajber odbrane, zajedničkog učešća u obukama i na međunarodnim vježbama”, kazao je.

Krapović je izrazio očekivanje da će dvije zemlje nastaviti da intenzivno sarađuju, kako bi pružile puni doprinos Alijansi u pogledu postizanja kohezije na ovom području.

Ambasador Ramčilović je čestitao ministru Krapoviću na preuzimanju dužnosti ministra odbrane, izrazivši nadu da će se “odlična saradnja dvije zemlje u oblasti odbrane nastaviti istim intenzitetom”.

On je podsjetio na kontinuiranu i aktivnu podršku koju je Crna Gora pružala Sjevernoj Makedoniji na njenom putu članstva u NATO, kao još jednu potvrdu Crne Gore kao pouzdanog partnera Sjevernoj Makedoniji.

Sagovornici su istakli uvjerenje da će obje zemlje i ubuduće ostati posvećene saradnji u oblastima od obostranog interesa, zaključuju iz resora odbrane.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve