Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

KRAJNJE PRAKTIČNA ODLUKA: Postavljanjem bivšeg šefa BIA za ambasadora u CG, biće olakšan posao domaćim najamnicima Beograda

Ukoliko Rodić kao prekaljni bezbjednjak bude i zvanično izabran za ambasadora Srbije u Podgorici, to će uveliko olakšati posao domaćim najamnicima Beograda, koji više neće morati da idu u srpsku prijestonicu po naloge, već će moći da ih dobijaju u Podgorici

Bivši direktor Bezbjednosno informativne agencije BIA Srbije i karijerni diplomata Nebojša Rodić trebalo bi da bude novi ambasador Srbije u Crnoj Gori.

Iako se o njegovom imenovanju uveliko spekuliše, do sada nije bilo zvanične potvrde iz diplomatskih službi kako Srbije, tako i Crne Gore.

Rodić bi trebalo da na toj funkciji zamijeni Vladimira Božovića, poznatog kao ”Srbin janičar” koji je u novembru 2020. proglašen personom non grata, a zvanično je u julu ove godine opozvan sa dužnosti ambasadora Srbije u Crnoj Gori.

Nebojša Rodić rođen je u Šapcu 1953. godine. On je bivši ministar odbrane Republike Srbije u Vladi Ivice Dačića i trenutni ambasador Srbije u Beču, a od 2014. do 2018. godine je bio ambasador u Azerbejdžanu.

Vlada Srbije ga je imenovala u avgustu 2012. godine za šefa Bezbjednosno-informativne agencije (BIA), čuvene po subverzivnom radu usmjerenom prema Crnoj Gori, čiji suverenitet već godinama podriva u cilju integracije naše države u granice ”srpskog sveta”. Na čelu BIA bio je do septembra 2013. godine, kada je izabran za ministra odbrane.

Ukoliko Rodić kao prekaljni bezbjednjak bude i zvanično izabran za ambasadora Srbije u Podgorici, to će uveliko olakšati posao domaćim najamnicima Beograda, koji više neće morati da idu u srpsku prijestonicu po naloge, već će moći da ih dobijaju u Podgorici.

Operativno funkcionisanje na subverziji Crne Gore tako bi uveliko bilo olakšano za funkcionere bivšeg DF-a, takozvane SPC, URA-e, ali i mnoštva drugih najamnika Beograda koji zarađuju za hljeb radom za interese susjedne države.

Ovu pogodnost primijetio je i poslanik SD-a Nikola Zirojević, koji se sinoć oglasio na platformi X povodom navoda da će Rodić biti novi ambasador Srbije u Podgorici.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
TV_EU
02.09.2023-10:25 10:25

Da nam “negdje” predsjednik nije velesrbin , 9dbio bi ovakvog ambasadora

cetinje
02.09.2023-15:59 15:59
Reply to  TV_EU

Pardon, nije “nas predsjednik”veljesrbin nego POSRBICA,ni vino ni voda,e kuca mu ga daje “postena”famelja Milatovic Trt milojka.

cetinje
02.09.2023-15:57 15:57

A “lijepi primjerak” STRASILA taman neka ga u Zetu postave umjesto strasila u RUMETIN/KUKURUZ,odose cavke,vrane i ostale stetocine .

Milja
02.09.2023-19:15 19:15

Kako su Vesti prve saznale za ovoga ruskog spijuna prije zvanicne informacije Zrbije