Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Marković: Novi ambasador Srbije u Crnoj Gori ciljano prekraja istoriju i granice

Potpredsjednica Liberalne partije pozvala međunarodnu zajednicu da reaguje na provokacije

Nijedan dan se ne smije ćutati na sve ono što čine uslužnici da zagospodare Crnom Gorom. Ambasadora Srbije Nebojša Rodića, navodnog, ne treba ispuštati ,,iz vida “ zbog ovog sto je juče uradio. Ne zaboravimo da dolazi iz bezbjednosnog sektora – poručila je potpredsjednica Liberalne partije Jelena Marković nakon njegove jučerašnje izjave da nema sile koja jedan narod može podijeliti.

To se mora, poručuje Marković, uraditi i zbog međunarodne zajednice i ona naša tri predsjednika, koja su ga bratski dočekala.

– Sve dotle dok ne pođe iz ove države, kao onaj njegov prethodnik, koji je, isto tako, bezobzirno radio protiv Crne Gore. Diktator Vučić, samo takve i šalje u nasu zemlju, za ambasadore! One, koji nas ne priznaju kao narod i državu – ustvrdila je Marković.

Kaže da se zločinačka grupacija našla pogođena, što je ,,razotkrivena” kroz bojazan normalnih ljudi na sve ovo zlo što spremaju i ovih dana otvoreno na terenu protiv Crne Gore.

– Obmanjivačka logika ovom hitlerovskom korpusu treba da posluži, kao sredstvo za dodatno ,,uspavljivanje” Crnogoraca, u trenutku kada svakodnevno na najagresivniji način napadaju Crnu Goru i ponovo sluđuju region, ne skrivajući namjere realizacije “srpskog sveta” na terenu, zlokobnih ciljeva samo njihovog srpskog sveta! To sve potvrdi srpski ambasador u Crnoj Gori Rodić svime juče i na raju onim ,,Živjela Srbija! ” – istakla je Marković.

Vučić je, ističe, krenuo jako da uzdrma Balkan.

– Ovo je stravična verbalna agresija, koju je i Hitler koristio, iza nje se zna sta slijedi. Ovo najava udruženog zločinačkog poduhvata koji ce Crnogorci sačekati spavajući. Sve dok “naši” suverenisti ne ,,zaoštre” situaciju na način da oni koji klerofašiste trenutno glasaju i podržavaju, konačno shvate, da će se Crna Gora braniti svim sredstvima. Crnogorci su uvijek spremni da brane svoje, a ko to ne shvata debelo griješi – navela je Marković.

To bi, poručuje, trebalo da shvati i međunarodna zajednica koja se mora probuditi.

– Jer u Crnoj Gori i na Balkanu situacija se zaoštrava. Zato još jednom pozivam EU, V. Britaniju, Njemačku, SAD i NATO da ne gledaju nijemo na ove otvorene provokacije već da reaguju kako treba – jako – zaključila je Marković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve