Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Kordić: Spremni za primjenu nove metodologije

Dogovoreni su ključni naredni koraci za jun i jul mjesec u pogledu usaglašavanja presjeka stanja u svim poglavljima pregovora

Unapređenje pregovaračke strukture je u finalnoj fazi i ona je spremna za primjenu nove metodologije pregovora s EU i ispunjavanje svih obaveza iz zahtjevne evropske agende, s ciljem kvalitetne pripeme društva za buduće članstvo u EU, zaključeno je na koordinativnom sastanku glavne pregovaračice, Zorke Kordić sa šefovima svih radnih grupa za 33 poglavlja pregovora.

Sastanak je održan putem virtuelne platforme, u susret primjeni nove metodologije za pregovore s EU koja bi, prema najavama, trebalo da bude usaglašena na političkoj Međuvladinoj konferenciji između Crne Gore i EU, krajem juna 2021.

Kako je saopšteno iz Generalnog sekretarijata Vlade, na sastanku su razmijenjena mišljenja u vezi sa najvažnijim elementima Nove metodologije i uticajem njene primjene na dinamiku procesa, kao i na unapređenje i principe rada pregovaračke strukture.

“Dogovoreni su ključni naredni koraci za jun i jul mjesec u pogledu usaglašavanja presjeka stanja u svim poglavljima pregovora s najvažnijim elementima za ispunjavanje završnih mjerila, kao i formalizacije odluka o radnim grupama za vođenje pristupnih pregovora”, navodi se u saopštenju.

Ovom koordinativnom sastanku su prethodili sastanci glavne pregovaračice sa svim šefovima radnih grupa, pojedinačno, kao i redovne konsultacije s Evropskom komisijom u vezi sa ostvarenim napretkom u svim poglavljima.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve