Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

KORDIĆ PRODUBLJUJE DNO CRNOGORSKE DIPLOMATIJE Posjetu Francuskoj iskoristila za ogovaranje Đukanovića, pričala da on ”sve opstruira”

Kordić je posjetu Francuskoj iskoristila najmanje za razgovore o pregovaračkom procesu Crne Gore i EU, a najviše za ogovaranje i pritužbe na račun predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića.

Vlada Crne Gore na čelu sa Zdravkom Krivokapićem koju je postavila Srpska pravoslavna crkva (SPC) potpomognuta radikalnim velikosrpskim političkim strukturama i lažnim crnogorskim građanskim političkim elementima, iz dana u dan sve dublje gura državu u stanje političke anarhije.

Stanje u gotovo svim segmentima državnog aparata je alaramantno, ali posljedice nestručnosti i tendencije ka destrukciji nesposobnih kadrova vlasti posebno su vidljive u crnogorskoj diplomatiji.

Ministrastvo vanjskih poslova na čelu sa ministrom-diletantom Đorđem Radulovićem, za svega par mjeseci od dobro uhodane diplomatske mreže napravilo je haotičnu strukturu koja umjesto konkretnog rada na afirmaciji  države na međunarodnoj sceni, služi za lobiranje protiv bivše vlasti.

Đorđe Radulović – ”mali Đokica” crnogorske diplomatije

Ali ovo ne treba da čudi, s obzirom da je crnogorska diplomatija dotakla dno još kada je prije nekoliko mjeseci drugi sekretar ambasade u Bukureštu Radulović nakon što je uguran na mjesto ministra krenuo u obračun sa našim najboljim dilomatama.

Šou Kordićke u Francuskoj – ”Đukanović kriv za sve”

U Ministarstvu vanjskih poslova, po svemu sudeći predano rade na produbljivanju tog dna. Umjesto rada na spoljnopolitičkoj afrimaciji države, diplomatska mreža koristi se kao batina za jeftino politikantstvo i obračune sa bivšom vlašću. U prilog ovoj tvrdnji ide i primjer glavne pregovaračice sa EU Zorke Kordić koja je prije nekoliko dana boravila u radnoj posjeti Francuskoj.

Zorka Kordić

Saopštenja MVP nakon posjete Kordićke obiluju pompeznim frazama i visokoparnom demagogijom o odličnim odnosima Crne Gore i ove zemlje, kao i o uspjesima naše države  na putu pregovora ka EU.

Kako saznaje portal Aktuelno iz dobro upućenih diplomatskih izvora, Kordić je posjetu Francuskoj koristila najmanje za razgovore o pregovaračkom procesu Crne Gore i EU, a najviše za ogovaranje i pritužbe na račun predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića.

”U toku susreta sa zvaničnicima Francuske Kordić je pokazala da ne zna elementarne stvari u vezi sa političkom situacijom u Evropskoj uniji, niti je bila upoznata kakve će efekte na Crnu Goru imati nova metodologija proširenja EU. Ona je iskoristila priliku da u Francuskoj istakne da je najveći problem pregovora predsjednik Milo Đukanović koji, prema njenim riječima, sve opstruira u kohabitaciji. I šta  god da su je pitali za sve je bio kriv Đukanović”, rekli su naši  dobro upućeni diplomatski izvori.

Smeta joj što Đukanović stopira nekompetentne ambasadore?

Ovakvo ponašanje Kordić ne treba da čudi, s obzirom da se njena aktivnost u dosadašnjem radu kao glavne pregovaračice, kako saznajemo, svodila na primanje ambasadora dok je pregovaračka struktura sa EU ostala u drugom ili trećem planu. U prilog tome govori i podatak da se sa pregovaračima nije vidjela – nijednom!

Razumljivo je da Kordić, kao ni bilo ko iz Ministarstva vanjskih poslova neće priznati svoju nesposobnost, jer je mnogo lakše krivicu svaljivati na druge, a omiljena meta je naravno predsjednik Đukanović.

Diplomatija u službi dnevne politike

Sukob Vlade, odnosno Ministarstva vanjskih poslova i predsjednika Crne Gore počeo je nakon inicijalne ”sječe diplomata” od strane ministra Radulovića, a nastavljen je nakon što je od 18 kandidata Vlade za ambasadore Crne Gore za Đukanovića 11 bilo neprihvatljivo.

Kordićkoj i njenim nadređenima vjerovatno je zasmetalo što Đukanović nije dozvolio da se na ambasadorska mjesta pošalju pojedini nesposobni kadrovi skloni izdajništvu sa sumnjivom prošlošću, koji bi samo kompromitovali Crnu Goru i radili za interese pojedinih subverzivnih centara moći.

Podsjetimo na konkretan primjer – za ambasadora u jednom od najvažnijih, ako ne i najvažnijem diplomatskom predstavništavu na svijetu imenovana je osoba sumnjivih kvaliteta, bez ikakve veze sa spoljnom politikom i čije je jedino ”diplomatsko” iskustvo pranje suđa u jednoj stranoj državi.

Vjerovatno je ovakv čvrst i principijelan stav Đukanovića zasmetao Kordićkoj.

Roćenov kadar, dobila od bivše vlasti stan i 20.000 eura

Glavni pregovarač sa Evropskom unijom Zorka Kordić u Ministarstvu vanjskih poslova Crne Gore radi od 2010. godine, kada je ministar bio bivši političar Milan Roćen čiji je ona kadar.

Milan Roćen

Kako je portal Aktuelno ranije pisao, osim što je Kordić izvorni kadar bivšeg ministra vanjskih poslova Roćena, imala je mnogo koristi od prethodnog režima.

Poznata je kao aktivista Demokratske partije socijalista, a kao kadar te stranke dobila je stan i odobren joj je kredit od 20.000 eura od strane bivšeg ministra Aleksandra Andrije Pejovića po urgenciji Roćena.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

14 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Maja
23.06.2021-13:43 13:43

Ova zena djeluje kao nepismena, i ne samo to, vise izgrana rukama nego sto rijeci izusti! Svaki psiholog bi joj na osnovu njene pretjerane gestakulacije rukama dao dijagnozu!

Ruža
23.06.2021-14:57 14:57

Made in Grenobl.
Obično ovako vraćaju stanovr,kredite i ostale privilegiji kohe su im dale bivse vladti.

Troja
23.06.2021-15:40 15:40

Cuvala djecu po inostranstvu, radila pri vladi 10god, a ko je zaposlio ,,,,DPS !!

Ha20
23.06.2021-16:22 16:22

U zapadnoj Evropi kada trazite posao postoji jedno pitanje na koje niposto ne smijete da odgovorite negativno inace nemate sanse da dobijete posao pa cak i da ste imali sve desetke na fakultetu. To pitanje se odnosi sta mislite o svom zadnjem poslodavcu ili gazdi i ako pocnete pljuvati po njemu posla nikada necete dobiti. Poenta mog komentara je da ova gospodja Kordic nije jadna ni svjesna da na ovaj nacin pljuje po samaj sebi. Hvala na paznji

drago 1
23.06.2021-17:00 17:00

ovi na vlasti, sto god neznaju milo je kriv, to je strasno. i to misle kad kazu i u eu neznaju da oni odavde i.maju svoje ljude i da sve sto se desava oni tamo puno vise znaju od nje.

Valter
23.06.2021-17:04 17:04

Grdna!

Levanat
23.06.2021-17:17 17:17

Zamislite kad Zorka iz Grblj

džudović
23.06.2021-17:20 17:20

Intenzitet ogovaranja kod Kordićeke zavisi od toga koliko je popila, ne vode, nego alkohola. Bocoljubova pijana sestra.

VojoS
23.06.2021-17:41 17:41

Na kraju i ispada da je Milo dosta kriv što je zapošljavao (znam da nije on lično) ova ništavila, neznavena i izdajnička. I zaista, poltrončine svuda imaju bolju prođu, kod nas ovakvih naravno.

Dragana
23.06.2021-19:11 19:11

Mi primili izbjeglica desetine hiljada a niko od njih ne priznaje drzavu

Dragana
23.06.2021-19:10 19:10

Mi primili izbjeglica desetine hiljada a niko od njih ne priznaje drzavu

Jelena
23.06.2021-19:59 19:59

Zorka imaš, Crnogorske krvi po babi Kustudija, stidi se ona vam je podigla. Savjet ti je jednostavan ,pomidore sadi u Grbalj, na pijacu prodaji. Na račun DPS obišla si Italiju. Grbaljko! Milo gospodin nikada nećete dorasti se toga. Grbaljko!

Tuzno, ali istinito...
23.06.2021-20:36 20:36

To im je bila strategija, srpski glas je vrijedio duplo, a Crnogorce ko ****
Sad je sve to doslo na naplatu, neko im je prosto ponudio vise… Ima dosta krivice kod prethodne vlasti, dobro su ih odgojili…

MB_MNE
23.06.2021-22:30 22:30

dps je kontaminirana partija, koja je prepuna ovih odvratnih starklelja, spijuna i neprijatelja Cg kao rocen koji je gurao ove prosrpske kadrove,kao bivsi premijer koji je braticku gurao i drzavljanstvo joj dao, kao filip vujanovic… velika dekontaminacija vam je jedini spas dps