Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Koprivica: Mafija nije podnijela ostavku, juče se udarilo u osinje gnijezdo

Na pitanje o odgovornosti, sagovornik Javnog servisa poručio je da će uraditi sve da se efekti kontrolnog saslušanja privedu kraju

Potpredsjednik Demokratske Crne Gore i poslanik te partije Momo Koprivica saopštio je da je javnost s pravom uznemirena nakon jučerašnje sjednice Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu jer se pokazalo da je “državna služba bila instrumentizovala zarad mafije i u interesima jednog mafijaškog klana”. On je u emisiji “Link” kazao da se juče udarilo se u “osinje gnijezdo, u srce mafijaške hobotnice”.

Koprivica se zahvalio gostima i poslanicima koji su dali doprinos jučerašnjoj sjednici.

“Dvojici regionalnih kasapa, izvršocima kavačkog klana, Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću, omogućeno je da uđu u Crnu Goru. Oni se nalaze na spisku lica kojima je zabranjen ulazak u Crnu Goru, a postavlja se pitanje ko im je tada dozvolio da uđu”, rekao je on.

Istakao je da je specijalna tužiteljka Sanja Jovićević odbacila njegovu krivičnu prijavu, te da mu nije odgovorila kako su Belivuk i Miljković znali da im je skinuta zabrana ulaska u Crnu Goru.

“Niko ne smije da utiče na neki predmet, očekujemo da se radi po ustavu i zakonu. Takođe, Lepa Medenica treba da objasni zbog čega je iza ponoći zvala tužioce, o tome postoje dokazi i službene zabilješke. Ostavimo se igara, stvari su jasne”, istakao je poslanik Demokrata.

Na pitanje o odgovornosti, sagovornik Javnog servisa poručio je da će uraditi sve da se efekti kontrolnog saslušanja privedu kraju.

“Neće se stati na ovome, očekujem jasan pravni epilog u vezi ovog nepočinstva”, naglasio je Koprivica.

Dodao je da je prošlo vrijeme “organizovanog javnog laganja”

“Raskrinkani su politički nosioci tog projekta, narod je pokazao da ne pristaje na laži, da se oslobodio sistema pritisaka i ucjena. I vrijeme je da se dođe do pravde, to je prioritet broj jedan i nasušna potreba Crne Gore. Ili ćemo imati državu u raljama mafije ili slobodnu zemlju. Đukanović jeste podnio mafiju, ali mafija ne i sa njom se moramo institucionalno obračunati”, poručio je Koprivica.

Nepohodno je, dodao je, “pročistiti” institucije od mafije i korupcije.

“Bez novih zakona i institucija nema odlučne borbe protiv korupcije”, istakao je poslanik Demokrata.

Ocijenio je da su nedavni presjednički izbori pokazali da je rješenje objedinjavanje progresivnih, građanskih i proevropskih snaga.

“Građanski blok je već oformljen. Cijenimo otvorenost Jakova Milatovića i imam povjerenje da će njegova pobjeda dati podsticaj više na planu objedinjavanju građanskih i proevropskih snaga”, kazao je Koprivica i istakao da unutar jedne vlasti ne može biti diskontinuiteta.

Parlamentarni izbori su, dodao je, neminovni i “jedna velika šansa da se dođe do deblokade pravosuđa do kraja”.

Ocijenio je da je Ukaz Mila Đukanovića o raspuštanju Skupštine neustavan.

“Idemo u suret izborima i da konačno zadamo udarac sprezi mafije i politike.”

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
12.04.2023-11:32 11:32

Ekpertčina pravna koja je za, majmanje tri, očigledno protivustavna zakona glasa u skupštini.