Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Koprivica i Mijović predloženi za državne sekretare u MUP-u

Predlog uputio ministar MUP-a Danilo Šaranović

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović uputio je Vladi Crne Gore predlog za imenovanje Petra Koprivice i Jovane Mijović za državne sekretare u Ministarstvu unutrašnjih poslova, saopšteno je iz MUP-a.

Kako su saopštili, Petar Koprivica rođen je 1983. godine u Baru. Diplomirao je na Vojno-tehničkoj akademiji Univerziteta u Beogradu 2007. godine, nakon čega je proizveden u čin oficira Vojske Crne Gore.

Radnu karijeru započeo je u Generalštabu Vojske Crne Gore 2007. godine, nakon čega je pokrivao niz odgovornih pozicija u Odjeljenju za telekomunikacije i informatiku, Direkciji za zaštitu tajnih podataka, Odsjeku za održavanje informacionih sistema, te Odjeljenju za vojno-obavještajne i bezbjednosne poslove Ministarstva odbrane.

Od 2016. godine bio je radno angažovan u privatnom sektoru obavljajući različite pozicije.

Vlada Crne Gore ga je 2020. godine imenovala za V.D. generalnog direktora Direktorata za bezbjednosno-nadzorne poslove u Ministarstvu unutrašnjih poslova, gdje ostaje do maja 2021. godine.

Pored toga, bio je predavač u Upravi za kadrove u periodu 2010.-2016., kao i periodu 2022.-2023.

Jovana Mijović rođena je 1992. godine u Podgorici. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta Crne Gore 2014. godine, a 2017. godine položila pravosudni i advokatski ispit.

Advokatsku karijeru započela je u inostranim advokatskim kancelarijama, baveći se prevashodno parničnim postupkom i tržištem kapitala. U dva mandata bila je sekretar Ministarstva prosvjete.

“Ministarstvo unutrašnjih poslova će, u skladu sa potrebom jačanja transparentnosti ove institucije, kontinuirano informisati javnost o preduzetim aktivnostima u narednom periodu, u duhu odgovornog i predanog služenja građanima”, zaključeno je u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve