Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Koprivica: DPS izaziva krizu da bi blokirao institucije

Potpredsjednik Demokrata smatra da je politička i institucionalna kriza u Crnoj Gori počela rušenjem 42. Vlade

Poslanik i potpredsjednik Demokratske Crne Gore Momo Koprivica, gostujući u Jutarnjem programu RTVNK kazao je da je politička i institucionalna kriza u Crnoj Gori počela rušenjem 42. Vlade i prekrajanjem izborne volje građana.

Otvorena je, prema njegovim riječima, “Pandorina kutija”, ušlo se u splet neizvjesnih okolnosti, političkih igara koje urušavaju javni interes.

-Da je bilo do Demokrata, Crna Gora bi još u junu imala objedinjene i lokalne i parlamentarne izbore, pa ne bismo ovih mjeseci imali ozbiljnu i složenu krizu, čije rješenje vidi u konstituisanju Ustavnog suda – istakao je Koprivic.

On smatra da DPS-u to ne odgovara, pa se sudije Ustavnog suda najvjerovatnije neće izabrati ni na sjednici Skupštine 22. novembra.

-Ne možete sa jedne strane potencirati ustavnost, odnosno neustavnost, a sa druge izbjegavate da se učini funkcionalnom jedina institucija koja može dati sud da li je nešto ustavno ili ne na zvaničan i obavezujući način. To je jedan sporan pristup kod DPS-a i njenih satelita koji govori da im je cilj kriza, oni se se bore za krizu, a krajni ishod poželjan za njih je blokada sistema. I da oni u toj trajućoj krizi pokazuju snagu i neki privd da su još uvijek politički jaki, iako su i na izborima od 23. oktobra doživjeli jedan ubjedljivi poraz – naglasio je potpredjsednik Demokrata.

Kako je ocijenio, DPS je izgubio jednu veliku većinu opština u kojima su vršili vlast i misli da su trebali shvatiti da im je iscurilo istorijsko vrijeme, da ne mogu više imati monopole, da monopole neće imati više niko na političkoj sceni Crne Gore.

-Narod želi oslobođenje, demokratizaciju društva, demokratizaciju na svim nivoima. I jednostavno mislim da kroz neku atmosferu tenzija DPS želi da stvore privid sopstvene snage i da nešto zavisi od njih – poručio je Koprivica.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Fatmir
11.11.2022-15:43 15:43

Kako ce ove Smecare nacionalisticke -EVROPA SAD pocerat na smetliste !!Jedva cekam izbore da ih vise ne gledamo i slusamo njihove LAZI I PODVALE -ISTA SKOLA POLITICKOG OCA CETNICKOG SESELJA !