Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Konkretnim projektima jačati bilateralnu saradnju

Otvaranje amabasade Crne Gore u Rijadu daće pozitivan impuls jačanju bilateralne saradnje i u tom cilju neophodno je u najkraćem roku preduzeti neophodne altivnosti, saglasni su sagovornici

Konkretnim projektima jačati bilateralnu saradnju, konstatovano je tokom današnjeg susreta predsjednika Vlade Crne Gore Milojka Spajića sa delegacijom Ministarstva turizma Saudijske Arabije koju predvodi ministar Ahmed Al Kateb.

Otvaranje amabasade Crne Gore u Rijadu daće pozitivan impuls jačanju bilateralne saradnje i u tom cilju neophodno je u najkraćem roku preduzeti neophodne altivnosti, saglasni su sagovornici.

Iz Kabineta premijera su naveli da  Spajić predstavio je ministru turizma Saudijske Arabije program rada 44. Vlade sa akcentom na projekte u turizmu koji, kako je kazao, “mogu biti predmet buduće saradnje dvije zemlje”.

“Saudijska Arabija Crnu Goru doživljava prijateljskom zemljom”, kazao je Al Kateb koji je iskoristio priliku da čestita premijeru Spajiću na izboru Vlade.

Navodi se da on je Spajiću uputio i zvaničan poziv princa Mohameda bin Salmana da posjeti Rijad.

Bilateralni sporazum o saradnji u turizmu, kako je navedeno, pruža dobru osnovu koju treba nadgrađivati konkretnom saradnjom.

U tom kontekstu, dodaju iz kabineta, ministar Al Kateb pozvao je Crnu Goru da dostavi predloge infrastrukturnih projekata tamošnjem Fondu za razvoj.

Postoji obostrano interesovanje za intenziviranje komunikacije u tom smislu, poručeno je sa sastanka.

Iz Kabineta su kazali da susretu je prisustvovao ministar turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera Vladimir Martinović sa kojim je dogovoreno formiranje zajedničke komisije Crne Gore i Saudijske Arabije za realizaciju projekata u oblasti turizma.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve