Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Konjević: Spajić ne može dobiti potvrdu iz Srbije da nema prebivalište u toj zemlji, moguća saradnja sa Evropom sad

Ako je tako, Spajić teško da može po zakonu biti kandidat za predsjednika Crne Gore. Zakon to ne dozvoljava, naveo je Konjević

Predsjednik SDP Raško Konjević saopštio je da po istraživanjima javnog mnjenja najveću šansu za drugi krug imaju kandidat DPS-a, DF-a Andrija Mandić i Milojko Spajić.

Na pitanje da li bi za tu partiju bilo dobro da se kandiduje Đukanović, Konjević ističe da je to stvar na DPS-u.

“Najbolju ocjenu tog kandidata će dati građani Crne Gore na izborima. Ne mislim da je dobar politički manir da komentarišem unutrašnje prilike DPS-a”, istakao je Konjević za TV Vijesti.

Predsjednički kandidati su i Andrija Mandić iz Demokratskog fronta, a kandidature su najavili Milojko Spajić iz Pokreta Evropa sad, Dejan Vukšić iz Demohrišćanske partije. I Nusret Balić saopštio je da će se kandidovati na predstojećim predsjedničkim izborima ispred grupe građana “Ujedinjeni narodi”, kao nezavisan kandidat. Kandidaturu su najavile i Demokrate, a jedine stranke koje neće učestvovati u predsjedničkoj trci su Građanski pokret URA i Socijalistička narodna partija. URA je saopštila da će podržati kandidata građanskog bloka za predsjednika Crne Gore.

“Šta će se dešavati u drugom krugu vidjećemo, ali ono što je sigurno je da nećemo podržati Andriju Mandića, jer sa tom politikom ne možemo da imamo bilo kakvog dodira”, jasan je Konjević.

Spajić da ode u Beograd po potvrdu da nije državljanin Srbije, da nema prebivalište i izborno pravo, ali to ne može dobiti

Na pitanje da li će podržati Spajića, Konjević navodi da je Evropa sad mlada politička struktura.

“Orjentaciju imaju kao SDP- građanska i evropska Crna Gora. Ostaje prostor da ne samo SDP, već i druge partije opozicije mogu sarađivati sa njima”, kazao je Konjević.

Ipak, dodaje, Spajić mora da raščisti nekoliko stvari ako želi da se kandiduje.

“Mora da pojasni dio zakonskih uslova za kandidaturu, da li ima prebivalište u Srbiji. Spajić mora da ode u Beograd po potvrdu da nije državljanin, da nema prebivalište i izborno pravo”, naveo je Konjević.

Smatra da Spajić ne može dobiti potvrdu iz Srbije da nema prebivalište u toj zemlji.

“Ako je tako, Spajić teško da može po zakonu biti kandidat za predsjednika Crne Gore. Zakon to ne dozvoljava”, istakao je Konjević.

Pogrešna procjena što smo stali iza Vukovića

Kazao je da je bila pogrešna procjena što su na lokalnim izborima stali iza Ivana Vukovića.

“Bolje bi prošli da smo izašli na više lista”, mišljenja je Konjević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
blam
09.02.2023-21:40 21:40

“Na pitanje da li će podržati Spajića, Konjević navodi da je Evropa sad mlada politička struktura. Orjentaciju imaju kao SDP- građanska i evropska Crna Gora” NE MOGU DA VJERUJEM DA JE KONJEVIĆ OVAKO NAIVAN! Evropa sad je, prije svega, srpska svetosavska stranka, koja usisava glasače monetarnim populizmom, pritom urušavajući privredu i zdravstveno-socijalni sistem, bez koga nijedna država ne može biti održiva. Raško???

COL
10.02.2023-09:23 09:23

Spaić i njegova stranka su mu prihvatljivi i pored saznanja da je crkva Srbije jedan od osnivača ove stranke, a najuže rukovodstvo joj čine Injac, Milović, Odović, Ivanović i konačno Milatović skoro svi operativci iz gluve sobe vlade prilikom desanta na Cetinje. Dađaolje štete da pogine jedno deset Crnogoraca samo da se nastoliči jaonikije je poruka te gluve sobe koju nije na svu sreću od gologa straha izvršio ministar policije.