Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Konjević: Hitno izabrati predsjednika DIK; Martinović: Demokrate nijesu prepreka

Konjević kaže da predsjednik Parlamenta ne radi ništa da se problem riješi te da je njegova obaveza da upozori Odbor da se neka procedura završi

Sjednica Administrativnog odbora počela je oko 10 sati a na dnevnom redu su:

-Nastavak postupka imenovanja jednog člana Savjeta Agencije za elektronske medije, iz oblasti medija;
-Nastavak postupka imenovanja jednog člana Savjeta RTCG;
-Razmatranje Predloga za imenovanje savjetnika Predsjednika Skupštine Crne Gore, broj 00-63-14/21-331 od 19. novembra 2021. godine

Raško Konjević iz SDP-a na sjednici je kazao da neizbor predsjednika DIK-a ugrožava izborni proces, podsjećajući na predstojeće lokalne izbore.

“Ne vidim nijedan razlog da Skupština ne izabere koga predloži Administrativni odbor i da to ne uradimo hitno. Da se o tome izjasnimo ako je moguće danas, da smo još uvijek u mogućnosti da imamo predsjednika DIK-a”, naveo je Konjević.

Poslanik Demokrata Vladimir Martinović naveo je da što se tiče predsjednika DIK-a Demokratska CG nije problem ni prepreka.

“Odgovornosti predsjednika Skupštine apsolutno nema”, kaže Martinović.

Konjević kaže da predsjednik Parlamenta ne radi ništa da se problem riješi te da je njegova obaveza da upozori Odbor da se neka procedura završi.

“Mi dobijamo ozbiljne kritike OEBS-a, i što smo svjesni da dovodimo u opasnost zakonitost sprovođenja postupka izbora u tri opštine”, dodaje Konjević.

“Razumijem intenciju vašu, više puta smo rekli da ono što dogovore naše kolege iz parlamentarne većine i dogovore tačke sporenja između DF-a i URE, oko nekih spornih pitanja, oni će nas o tome obavijestiti i mi ćemo to analizirati i reagovati i donijeti odluke. Tako da toliko o tome da nemamo stav”, odgovorio je Martinović.

Sjednicu možete pratiti na linku ispod.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve