Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Sjednica o izboru sedmog sudije Ustavnog suda 22. novembra na Cetinju

Na kolegijumu je, kako je rekao, bilo riječi i o izboru članova Sudskog savjeta, ali ta imenovanja moraju čekati formiranje skupštinskih odbora, kako bi, bile sprovedene neophodne procedure i kako bi se i sa njima nastavilo u što kraćem roku

Miloš Konatar poslanik GP URA rekao je da mu je drago što je uvažena njihova inicijativa da se zakaže sjednica Skupštine na kojoj će se glasati o sedmom sudiji Ustavnog suda. Ta sjednica će se, kako je rekao desiti u srijedu, 22. novembra i biće na Cetinju.

Po onome što su medijske izjave, u ovom trenutku postoji najmanje 50 poslanika koji su spremni da glasaju za sedmog sudiji i ja očekuje da ćemo na Cetinju dobiti sedmog sudiji, gdje ćemo izglasati i da je to prvi od neophodnih koraka za belokadu pravosuđu”, rekao je Konatar novinarima u Parlamentu.

Na kolegijumu je, kako je rekao, bilo riječi i o izboru članova Sudskog savjeta, ali ta imenovanja moraju čekati formiranje skupštinskih odbora, kako bi, bile sprovedene neophodne procedure i kako bi se i sa njima nastavilo u što kraćem roku.

”Ono što je dobro za sve, je dogovor da se o Resulbegoviću glasa odmah jer oko toga, da kažem nema obaveza u vidu potrebe formiranja odbora, i treba da vidimo ko su poslanici koji nemaju problem sa tim da se napravi ovaj ključni korak za rješavanje problema”, dodao je on.

Upitan je li dogovoreno da opozicija učestvuje u dijalogu, Konatar je rekao da će se dijalog nastaviti.

-Imamo nedelju dana da počnemo razgovore ali oko gospodina Resulbegovića su stvari jasne jer je to nešto o čemu se mora izjasniti Skupština,. Skupština mora da glasa jer su sprovedene sve aktivnosti u smislu odbora, i bilo je ptvo glasanje. To je nešto što je neophodno i dobro jne da se desi što prije i dobro je što je najavljeno da postoji većina  – naveo je Konatar.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve