Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Kompromis u ”srpskom svetu”

Srbija je poznati bahati kockar koji uvek ide na sve ili ništa, iako je taj pristup redovno kroz istoriju vodio u ništa!

Piše: Milutin Cerović

Ova gore reč u naslovu je omiljena kod srpskih nacionalističkih političara, ali je potpuno druga priča šta se iza reči ”kompromis” kod njih krije.

Krije se tajno značenje koje pobornici ”srpskog sveta” ne smeju da izraze i definišu ga.

Mada, u prevodu, oni hoće da kažu, mi trgujemo sa našim potpisom oko priznavanja Kosova, koje smo izgubili još 1999. godine, da bi dobili nešto za uzvrat.

To je suština svake demagoške lažibajke.

Međutim, Srbija se demografski pozdravila sa Kosovom zanavek još odavno, a evo zašto joj je potrebna politička trgovina uprkos toj činjenici.

Preko gubitka Kosova politički žreci iz Beograda su stavili udicu za lov crnogorske/bosanske i makedonske ribe.

Procenili su, da bi kompromis bio da preko gubitka jedne svoje teritorije, to kompenzuju eventualnim dobitkom neke tuđe teritorije u komšiluku.

Tu dolazimo do ključnog pitanja – šta je problem sa Srbijom još od 1878. pa sve do 2023. godine?

Ona ne ume i ne želi da bude prijatelj sa komšijama u regionu, već samo želi da im bude politički tutor i gazda sa okupatorskim manirima.

Srbija je poznati bahati kockar koji uvek ide na sve ili ništa, iako je taj pristup redovno kroz istoriju vodio u ništa!

Tako se ponašala sve vreme kada je bila samostalna država, ona se u miru uopšte ne snalazi, zato toliko obožava ratove za tuđe teritorije, a sama ih je izazvala desetinu puta.

Tri puta je pobedila, a šest puta izgubila ratove za tuđe teritorije.

Trenutno sve čini da osvoji bar još tri tuđe teritorije, ali ovog puta ne puškama i bajonetima, nego asimilacojom/kupovinom/korupcijom i lobiranjem domicilnog življa u stranim državama.

Jednog komšiju kojeg vazda zove bratom, već je pridavila i čeka se predaja tog brata ako na kraju ostane bez vazduha u glavi i telu.

Dok se sve ovo dešava, međunarodna zajednica, region i sam pridavljeni izvode “besne gliste”.

Rezime – usled velikih poplava, očekuju se da sve te gliste izađu iz zemlje/peska na svetlost dana.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

13 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
SuperHik
12.10.2023-07:58 07:58

Kosovo 1999. nije “izgubljeno” već je okupirano od strane US u NATO pakta. Ako je “nezavisno” zašto nije u UN i zašto većina zemalja sveta ne priznaje tzv. nezavisno Kosovo ? “Srbija se demografski pozdravila sa Kosovom zanavek još odavno” — Nakon popisa ćeš da se pozdraviš sa srbofobnom politikom mržnje koju godinama propagirate. Ti si brat sa šiptarima, ustašama i balijama pa uopšte nije jasno zašto si se dovukao u Beograd, a nisi otišao u Sarajevo, Zagreb ili Prištinu. Kladim se da ti pola familije živi u Srbiji koja vas je besplatno školovala, zaposlila, lečila, obrazovala. Nemoj se mučiti… Pročitaj više »

Vuk
19.10.2023-22:15 22:15
Reply to  SuperHik

I za to ti Aca Srbenda daje ekstra PARIZER, Merline. I to ti ga licno TUTNE, onako s visine bre!

nećeostatnošta
12.10.2023-09:40 09:40

Te priče su prošlost. Ko god radio protiv naše đece za stranu državu pa bio i brat je samo jedan okupator koji u crnogorskom poimanju zna se kako treba da završi sa familijon i tako će i zvaršit. Svaki pojedinaca. Svojom bolesnom vjerom u laži i mitove i u pedofilsku crkvu Srbije doveli ste do toga da i sve đečje što je srpsko i svaki simbol i sve što predstavlja mrze Crnogorci, toliko jača ta mržnja da neće ništa srpsko ni ostat. Za sve ste to krivi vi posrbljeni turski potomci, do 1900 neke bili muslimani, kad naiđoše Crnogorci velite… Pročitaj više »

Djurovucinic
12.10.2023-20:41 20:41

Dobro ako je oslobodila CG od Austrougara ,a nije,jer su je CG komiti već bili oslobodili,zašto je izbrisala hiljadugodišnju državu sa mape svijeta i uzela kao prćiju .A još je bila saveznica u Prvom ratu.To je ta radikalska- četnička Srbija koja zauzima tuđe teritorije. Započela je potonji rat i rastrgla YU. Kažnjena je oduzimanjem Kosova,isto kao Ugarskakoja je morala kao gubitnik dat Vojvodinu Srbiji…

R. K.
12.10.2023-09:47 09:47

Mi smo nekakav čudan narod koji se stalno čudi nekom te istom čudu. I kao da živimo od danas do sjutra, pa nam sjecanja brzo blijede. Srpski klerofašizam je odavno počeo. On se nije krio vec smo se svo vrijeme pravili da ga ne vidimo. Ili smo ga posmatrali kao neke trenutne incidentne situacije. Koliko se sjecam počeli su sa mitinzima po Dalmaciji i Sloveniji, sa transparentima “ovo je Srbija”. Otud su naglavačke protjerani ali su se smjestili kod nas, nasavši logu u Radoju Dakicu. Tako je i Milo sa društvom, došao na vlast na krilima klerofašista. I ne da… Pročitaj više »

SuperHik
12.10.2023-11:21 11:21
Reply to  R. K.

Hrvoje, mitinzi po Sloveniji i Dalmaciji su bili protiv razbijanja Jugoslavije i protiv SLO i HR separatizma, a ne za veliku Srbiju. Nikada nisu bili transparenti “Ovo je Srbija”. Oni koji NIKADA nisu imali svoju nezavisnu državu, osetili su trenutak da je formiraju razbijanjem SFRJ. Taj Risto je obnovio preko 400 crkava i manastira dok si ti smrdljao i ispijao kisele vode na partijskim sastancima.

Budimir
12.10.2023-09:50 09:50

Tutumraku, kakve veze ima tvoje trabunjanje i trućanje sa ubedljivim tekstom ?
Je l’ Botu-Parizerski ?

SuperHik
12.10.2023-11:24 11:24
Reply to  Budimir

Tekst su gluposti i nebuloze u koje niko nomalan i pristojan ne veruje. Dokaz tome je raspad vaše nakaradne srbofobne politike i to što ste se prepali običnog redovnog popisa. 80% komentara punih mržnje pišu botovi iz HR, BiH i KS kojima smetaju dobri odnosi Srbije i Crne Gore. Nemate nikakvih šansi …

xxy
12.10.2023-12:55 12:55

Srbija ratovala za tudje teritorije, Kosovo je bilo u srednjem vijeku srpsko pa ga Turci okupirali pa Srbi oslobodili 1912 Kosovo je dio medjunarodno priznate Srbije a i dan danas je po Rezoluciji UN 1244. Bosna ,takodje srednjevijekovna srpska drzava Stefana Tvrtka Krlaja Srba Bosne i Primorja Ucestvovali i u boju na Kosovu ,Vojvoda Vlatko Vukovic A kasnije vladao Stefna Vukcic Kosaca Vojvoda od Svetog Save , Turci okupirali 1463 , Srbi oslobodili 1875-78 pa Austrougari okupirali pa Srbi oslobodili 1918, tu zive vjekovima nisu nikakvi strani agresori. Baranja zivjeli Srbi glavni grad Beli Manastir (ne Bijeli Samostan) ,Austrougarska u… Pročitaj više »

Tara
12.10.2023-13:25 13:25

Ovo su teski kriminalci..debeli mali lojavi glupani..ko ih podrzava pop Micovic Becic Spajic-Milatovic-DF-Drazin front..Pipun URA i svi ostali nesoji i antidrzavnici..CG je u opasnosti..jer teski primitivizam..fasizam srbijanskog cetnickog svijeta je na rubu gradjanskog rata..EU sad..je Cetnicki sad

SuperHik
12.10.2023-16:06 16:06
Reply to  Tara

Popij neki lek da se smiriš pa nastavi da čistiš wce u dijaspori.

Sofoklo
12.10.2023-17:00 17:00

Bubasrbin uvijek prevrne stinu da od nje ne ostane nista sem izbuljenih ociju i pitanje ,oklen mu stizu te kreten ideje. ? Vjerovatno iz DB ili ruske baze u nis. Daklem bg je bio glavni grada Jugoslavije ,jelte do ….za ne upucene sa 40 djamija 1840 da poslije djavolja nije pretekla a stanovnici opljackani ,proterani i poubijani. Taj im je recept jos uvijek na snazi usprkos golgoti 1.ww.. i tako to prica ce nas odvest daleko.

Djurovucinic
12.10.2023-20:37 20:37

Dobro ako je oslobodila CG od Austrougara ,a nije,jer su je CG komiti već bili oslobodili,zašto je izbrisala hiljadugodišnju državu sa mape svijeta i uzela kao prćiju .A još je bila saveznica u Prvom ratu.To je ta radikalska- četnička Srbija koja zauzima tuđe teritorije. Započela je potonji rat i rastrgla YU. Kažnjena je oduzimanjem Kosova,isto kao Ugarskakoja je morala kao gubitnik dat Vojvodinu Srbiji…