Srijeda, 8 Maja, 2024
Rubrika:

Koliko je funkcija dobio DF, SNP i PzP? Papir prepoznatljivog porijekla i svrhe

Glavni je razlog sukoba na krajnjoj desnici što se za one koji smatraju da su Krivokapića postavili u premijersku fotelju, lidere DF-a, nije našlo mjesta u njegovoj Vladi

Da su oni koje je Zdravko Krivokapić predvodio na izborima 30. avgusta sada njegovi najljući neprijatelji, jasno je poodavno.

Glavni je razlog sukoba na krajnjoj desnici što se za one koji smatraju da su Krivokapića postavili u premijersku fotelju, lidere DF-a, nije našlo mjesta u njegovoj Vladi.

Istrajni su u namjeri da Krivokapića maknu sa premijerske funkcije. Premijer im, međutim, stalno nagovještava da ima spreman kontranapad. Da li bi se upravo kao početak Krivokapićevog propagandnog kontraudara mogao razumjeti “popis” funkcija “po dubini” koje su pripale političkim subjektima koji najglasnije napadaju predsjednika Vlade?

Na tom je spisku, dospio je i do Antene M, bjelodano ponajviše ono što su obje zaraćene strane u vlasti dosad “pečatno” negirale – da (i) nova vlast državu tretira kao partijski plijen.

Po spisku se vidi da su zapravo sve priče o meritokratiji, jednakim šansama, konkursima, profesionalcima i stručnjacima šarena laža za, kako premijer voli da kaže – mili narod, odnosno da su funkcije u upravnim odborima, javnim preduzećima, mjesta izvršnih direktora, podijeljena vrlo jasno među političkim partijama.

Ako su tačni podaci sa dokumenta koji posjedujemo (nijesmo zaboravili obavezu provjeravanja vjerodostojnosti, ali Antena još čeka, recimo, odgovore na pitanja o izboru hotela Esplanade za boravak višečlane Vladine delegacije u Zagrebu), partijama koje napadaju premijera i traže njegovu smjenu pripala su 274 mjesta u upravnim odborima, 69 mjesta predsjednika upravnih odbora, 91 mjesto izvršnog direktora!?

Po partijskoj specifikaciji plijen izgleda ovako:

DF- 264 pozicije u javnim preduzećima,

SNP – 88

PzP -85.

Očita je namjera ovog “non pejpera” da pokaže kako premijer nije bio toliko trvrda srca prema onima koje su ga pustili da ih predvodi na izborima, a onda ga i pripustili/doveli na tu poziciju, već naprotiv, dao im je što se dati moglo.

Velike riječi o poštenju, interesu države, raskidu sa partitokratijom… kriteriji, intervjui, selekcije i odabiri… sve je to, pokazuje i ovaj konrtaofanzivni spisak zaplijenjenih javnih fotelja, petparačka priča za naivni “mili narod”i Oni koji su ga pustili u “promet” jedino, izgleda, nijesu shvatili da spisak partijskih fotelja ništa manje ne optužuje Vladu koja ih je davala, od partija koje su ih uzimale.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve