Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

KO ”Budva naš grad, naša kuća, naša porodica”: NSD bi da ućutka Jasnu Dokić

Ističu da otvoreno poručujući da nema pravo da se miješa u političku situaciju Budve sa mjesta potpresjednika, odbor NSD je saopštio da po njihovoj mjeri Jasna Dokić nema pravo na svoje mišljenje i da su je samo izabrali da bi im potpisivala dokumenta, ćutala i slušala

Tragikomično je da ponovo svjedočimo nepotpisanom saopštenju Privremenog odnosno Prinudnog odbora Nove srpske demokratije u Budvi koje je usmjereno protiv Jasne Dokić. Trebalo im je manje od 24 sata da pokažu pravo lice. Od dizanja ruku za Jasnu Dokić do saopštenja u kojoj joj poručuju da se bavi svojim poslom tj da se ne miješa u svoj posao”, navodi se u saopštenju Kluba odbornika “ Budva naš grad, naša kuća, naša porodica” – Milo Božović.

Ističu da otvoreno poručujući da nema pravo da se miješa u političku situaciju Budve sa mjesta potpresjednika, odbor NSD je saopštio da po njihovoj mjeri Jasna Dokić nema pravo na svoje mišljenje i da su je samo izabrali da bi im potpisivala dokumenta, ćutala i slušala.

“Nimalo ne poštujući nečiji integritet i dignitet, u odboru NSD su se drznuli da javnim putem pokušaju da disciplinuju ženu koja je pristala da bude kandidat i prošla golgotu u prethodnim mjesecima.Napadati ženu u ovom obliku, gdje joj se uskraćuje pravo na mišljenje i javno djelovanje je najdublji izraz seksističkog postupanja koje zahtijeva hitnu osudu svih političkih aktera, nevladinih organizacija, nadležnih državnih institucija. Ovakve javne prijetnje, po principu “ ćuti i slušaj šta ti se kaže” najbolje oslikava “ demokratičnost” i stanje svijesti ljudi koji su članovi odbora NSD u Budvi”, navodi se u saopštenju.

Iatiču da sada građani vide njihovo pravo lice za koje ni mi nismo znali da postoji.

“Jasna Dokić ima našu punu podršku i to u svakom smislu, da zajedničkim snagama prebrodimo krizu na bilo koji način, dogovorim ili izborima. Mi se ne bojimo od suda građana Budve koji dobro treba da zapamte saopštenje NSD Budve i način na koji oni posmatraju žene u politici i životu. Za nešto što je bilo relikt prošlosti sada vidimo da je narativ “ Za budućnost Budve”. Pametnome dosta”, navodi se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve