Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Knežević: Žele da opštinu Zeta opet stave u sastav Glavnog grada, neće proći

''To znači da nema industrijske zone oko KAP, servisno-skladišne zone oko KIPS-a, da nema dijela Plantaža, Aerodroma i koncesije na Morači ostaju u nadležnosti glavnog grada'', naveo je Knežević

Inicijativa za izmjene zakona koji bi doveli do samostalnosti Zete, predviđaju formiranje Opštine Zeta koja će opet biti u sastavu Glavnog grada i njeni građani neće moći da glasaju na lokalnim izborima u oktobru, tvrdi jedan od lidera Demorkatskog fronta, Milan Knežević.

On je kazao da u ovom trenutku potpisnici inicijative ne znaju koja će naselja pripasti Zeti.

– To znači da nema industrijske zone oko KAP, servisno-skladišne zone oko KIPS-a, da nema dijela Plantaža, Aerodroma i koncesije na Morači ostaju u nadležnosti glavnog grada – naveo je Knežević.

Istakao je da jedan dio predloga zakona predviđa da do formiranja organa, Opštinom Zeta upravljaju organi gradske opštine Golubovci.

– Ovo je totalni pravni abortus jer dolazimo do zaključka da sve ostaje isto – istakao je on.

Isti je slučaj, kako je, naveo i u dijelu koji se tiče budžeta opštine.

– Itekako su se zabrinuli za rezultate izbora u Podgorici i Zeti, jer su oni pokazali da su kaskali nekih četiri, a sad i pet hiljada glasova. Neko se odlučio da na papiru napravi opštinu koja će biti u granicama Glavnog grada i koju će finansirati Ivan Vuković. Građani neće imati pravo da se izjašnjavaju na izborima krajem oktobra – naveo je Knežević.

Jedan od lidera DF-a, ističe da je namjera jasna.

– Da se zaustavi svaka mogućnost moje kandidature za gradonačelnika Podgorice jer imam prebivalište u Mojanovićima, druga kuća od željezničke.

Ponovio je ponudu da se ne kandiduje za gradonačelnika Podgorice, ako se Zeti da “prava samostalnost” i granice.

– Ovo im svakako neće prići. Krivicu za ovo snosi i SNP. Moraće da preuzmu odgovornost za svaku igru sa interesima građana Zete jer su odlučili da formiraju opštinu koja će opet biti u sastavu Glavnog grada – rekao je Knežević i dodao da predlogom nema razgraničenja opština niti se zna što pripada Zeti “sem dva semafora”.

Blokade

Ukoliko ne dođe do izmjene predloga, Knežević ne odbacuje mogućnost blokade saobraćajnica u Zeti,

– Znajući zetski mentalitet ako se bude insistiralo na ovakvom rješenju turisti će moći da kampuju u Zeti i oko Ćemovskog polja – rekao je Knežević.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve