Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Knežević: Situacija u bezbjednosnom sektoru je sve gora; Nelogično da jedan čovjek dobija ordenje od premijera, a onda bude uhapšen

Knežević tvrdi da u Abazovićevoj Vladi ''sjedi ministar kod kog je Zoran Lazović dolazio s flašom rakije u kabinete i kancelarije''

Situacija u bezbjednosnom sektoru je sve gora i gora, i dosta je strepnji da li određene institucije sistema nadležne za borbu protiv organizovanog kriminala polako ulaze u monopolističke faze – saopštio je na današnjoj sjednici skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu Milan Knežević.

Knežević je naglasio da je zbog hapšenja visokih policijskih službenika, bio u obavezi da zakaže sjednicu Odbora, „čuvajući i Odbor i sebe od politizacije, jer se sve dešavalo između dva kruga predsjedničkih izbora“.

Knežević je naglasio da Odbor mora da zauzme stav „prema činjenici da je UP, prema naredbama o istrazi i tvrdnjama SDT-a, dominantno kriminalizovana“.

„To podriva nacionalnu bezbjednost… Izjave (smijenjenog direktora UP) Zorana Brđanina su uznemirjuće, pošto tvrdi da je trpio ozbiljne pritiske od vlada Zdravka Krivokapića i Dritana Abazovića. Nije logično da jedan čovjek dobija ordenje od premijera, učestvuje u sjednicama Odbora, vodi najvažnije policijske akcije, a onda biva ekspresno uhapšen zato što postoje osnovi sumnje da je pripadnik organizovane kriminalne grupe (OKG). Zato mi nije bilo ni logično kad je uhapšen Rade Milošević, a hvalili smo se rezultatima njegovog rada dok je bio direktor Uprave prihoda i carina“, saopštio je.

Knežević: U Abazovićevoj Vladi sjedi ministar kod kog je Lazović u kabinet dolazio s flašom rakije

„Knežević je odlikovan zbog akcije prema kavačkom klanu, a onda optužen da pripada istoj OKG. Tu postoje nelogičnosti o kojima treba da dobijemo informacije. Previše je nepoznanica koje uznemiruju javnost. Mislim da Abazović nije uopšte kriv zbog te situacije, ali je predsjednik Vijeća i funkcionalno je najodgovorniji za ovo šta se dešavalo“, naveo je. Knežević tvrdi da u Abazovićevoj Vladi „sjedi ministar kod kog je (bivši pomoćnik direktora UP) Zoran Lazović dolazio s flašom rakije u kabinete i kancelarije“.

„Da li je to doprinos demontaži? Postoji ministar, ako bude neophodno reći ću ko je to. Nemojte da kažem koji su linkovi i veze iz Krivokapićeve i Abazovićeve vlade bili s ljudima iz ranijeg bezbjednosnog sistema. Samo sam pomenuo slučaj Lazovića, ali ne smatram da je to nešto loše jer on (Lazović) nije ni osumnjičeni, ni optuženi“, istakao je predsjednik Odbora.

Knežević tvrdi da je bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić najdgovorniji „za iznošenje informacija iz SDT-a, a koje se tiču saradnje s Europolom“.

„Neka saznanja je iznosio na zatvorenim sjednicama, koja su se kasnije pojavila na jednom portalu… Pitanje je koliko je ko spreman da krene u demontažu unutar Tužilaštva, sudova, ali i Vlade“, dodao je.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Safet
04.04.2023-16:32 16:32

Knezevic mi je svaki dan sve drazi zbog njegove korektne izjave da niko ne moze CG zarobit I da cini sto oce od Drzave slucaj ABAZOVIC ADZIC ! Strogo svako mora bit kako oni to kazu nema NEDODIRLJIVIH sto mora i za njih vazit ! Knez je sve upravu sto kaze Konataru i ZA URA !! UCIN DOCEK -BOG JE JEDAN I SVE VIDI ! NICIJA NIJE DO ZORE ! Ovo sto URA – SA 3% PODRSKE JE ZA SVAKU OSUDU ABAZOVIC -ADZIC NEDAJU NIKOM VOJSKU I POLICIJU  TU IMA NESTO MNOGO SUMNJIVO A MEDOJEVIC ZNA MNOGO STO  !