Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

VELIKOSRBSKA ZAMJENA TEZA Knežević: Referendum o nezavisnosti je pokraden, ali nećemo to preispitivati

Lider DNP-a je ovom prilikom pokazao školski primjer velikosrBske zamjene teza koja je zasnovana na principu - ako je srBstvo izgubilo, onda je to krađa

Da nezavisnost Crne Gore nije nešto na šta je stavljena tačka može se naslutiti iz današnje izjave predsjednik DNP-a Milana Kneževića u Skupštini Crne Gore. Knežević je tokom današnje skupštinske rasprave tokom polemike sa poslanicima DPS-a rekao između ostalog da je referendum o nezavisnoti Crne Gore 2006. godine bio pokraden.

“Referendum je pokraden. Da vam nije bilo Lajčaka i Lipke nikad vam onaj refendum ne bi bio proglašen. Poštujem nezavisnost Crne Gore, nećemo preispitivati tu nezavisnost. Crna Gora je bila nezavisna i prije 2006. godine, samo nam nemojte praviti podjele da smo građani drugog reda jer smo glasali za zajedničku državu”, rekao je Knežević obraćajući se poslanicima DPS-a.

Lider DNP-a je ovom prilikom pokazao školski primjer velikosrBske zamjene teza koja je zasnovana na principu – ako je srBstvo izgubilo, onda je to krađa.

Sve je počelo od toga kada je poslanik DPS-a Nermin Abdić, komentarišući slučaj u Gimnaziji “Slobodan Škerović” i profesora Radovana Mihailovića, kazao da je pojedini profesori uče đake da je Josip Broz bio fašista, da je referendum o nezavisnosti pokraden.

“Znate đe bi mi bili ti da ima ministra prosvjete? Koliko je sjutra, doma. Doma da mi ga je majka rodila. Pa tu mržnju širi prijatelju tamo đe si naučio. U školama ne”, poručio je Abdić.

Milan Knežević kaže da je profesor Radovan Mihailović član njegove stranke. Tvrdi da je referendum pokraden, ali da neće preispitivati nezavisnost Crne Gore.

“Referendum je pokraden. Da vam nije bilo Lajčaka i Lipke nikad vam onaj refendum ne bi bio proglašen. Poštujem nezavisnost Crne Gore, nećemo preispitivati tu nezavisnost. Crna Gora je bila nezavisna i prije 2006. godine, samo nam nemojte pravite podjele da smo građani drugog reda jer smo glasali za zajedničku državu”, naveo je Knežević.

Kazao je da će insistirati na dopunama Ustava da uz crnogorski jezik kao službeni bude i srpski.

”To se može završiti ovdje u Skupštini”, kazao je Knežević.

Tvrdi da je napravljen lingvistički inžinjering.

Na to je reagovao Oskar Huter, navodeći da se Knežević uvredljivo odnio prema svim ljudima i studentima koji su završili FCJK.

“Kao što ste Vi rekli – Crknite i puknite da ćete kada dođete na vlast priznati Kosovo. Crknite i puknite- Fakultet za crnogorski jezik i književnost ugasiti nećete”, poručio je Kneževiću poslanik DPS-a Oskar Huter.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

7 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Savo
27.12.2023-18:27 18:27

Ko si ti da ispitujes i preispitujes.Vjecni.marginalac i takav ces zauvijek ostati.Od tvojih glupih prica se svakome povraca.Izadji sam na izbore sa tom tvojom partijicom, pa te vise politicki nece biti.A mozda te u medjuvremenu osude za.pokusaj terorizma.

RIR
27.12.2023-18:44 18:44

…vama je sve pokradeno /izbori,referendum,nepravedna odluka u NATO a bogami i montiran drzavni udar /za koji su rekli u Srbiji da je bio pa porekli ,GB,USA i drugi/ tesko je vjerovati ovome samozvanom Pipunu išta; sve mu je kao izjava da je napadnut na PG aerodrom …itd/- mudri bi bio -kad bi sebe vidio ….ko je !

Tara
27.12.2023-18:45 18:45

CG je uvijek bila nezavisna drzava..ta vasa Serbija je poznata..iz aneksije..CG..ubijanje i progon naroda..sram vas bilo..Sedite u nasoj skupstini..i napadate na nasu drzavu CG..Bolesna-pervezna nacijo!

Labud
27.12.2023-19:24 19:24

Pokrali današnji Srbi otrcana srpstva Srbije ste pokojli Sebijancima Srbiju i ime i viteštvo pokojnih Srba koje ste s Turcima stukli i njihovom srpstvu Turska 500g klicu zamećala-da joj rađa sluge i vojsku protiv Crnogoraca i ostalih naroda Balkana. Pa pipune Srbine otrcana srpstva,jezika,crkve i 3 prsta pravoslavna-kako su porobljenu Srbiju 5 vjekova odvajala i razlikovala od Crne Gore,Bosne i Hrvacke tako se i vaš jezik Srba otrcana srpstva razlikovao od crnogorskog,bosanskog i hrvackog jezika,Pa pipune da čopavi Vuk nije crnogorskim,bosanskim i hrvackim jezikom obrađiva jezik Srba otrcana srpstva Srbije-niiko vas ne bi,od Triglava do Đevđelije,ni danas mogao razumjet.Vas današnje… Pročitaj više »

klementina
27.12.2023-23:31 23:31

Ovome retardiranome nesrećniku stanje se sve više i više pogoršava u negativnom smisli, imali prijatelja ili ”brata srbina” da mu pomogne,

Tara
28.12.2023-10:53 10:53

Napad na najveci cin Ustava CG..od ovoga teroriste..kojega je Spajko doveo..da radi sto radi..Ovo je sramota..a ujedno kriminalno ..napad na suverinitet drzave CG..

Sindon
28.12.2023-13:59 13:59

Pipun Milan Knezevic trea da ide u zatvor.