Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Knežević Perišić: Radunović predstavnike BS-a predstavio kao nepoželjne političke činioce

Ona navodi da me može niko, pa ni Radunović, procjenjivati koji je to nivo realnog učešća u vlasti Bošnjaka

Ne mogu da odćutim izjavu Slavena Radunovića iz ZBCG, koji je predstavnike Bošnjačke stranke, koji učestvuju u pregovorima o formiranju nove Vlade, predstavio kao neke manje ravnopravne, čak i nepoželjne političke činioce, poručila je nezavisna odbornica u nikšićkom parlamentu Tanja Knežević Perišić u reagovanju na jučerašnju izjavu jednog od lidera ZBCG.

“Kao Crnogorka i građanka ove države, koja se decenijama bori za suverenu, multietničku i multikonfesionalnu Crnu Goru, u kojoj će svi njeni narodi slobodno ispoljavati svoju vjersku i nacionalnu pripadnost, afirmisati svoje stvaralaštvo, političke stavove i uvjerenja, ne mogu da odćutim izjavu Slavena Radunovića iz ZBCG, koji je predstavnike Bošnjačke stranke, koji učestvuju u pregovorima o formiranju nove Vlade, predstavio kao neke manje ravnopravne, čak i nepoželjne političke činioce”, saopštila je Knežević Perišić.

Ona navodi da me može niko, pa ni Radunović, procjenjivati “koji je to nivo realnog učešća u vlasti Bošnjaka”.

“Tim više što su “svoje” glasove dobili na izborima, u političkoj utakmici i apsolutno je normalno da njihova podrška, kao političkog subjekta, ima svoju težinu i uslove koji će im donekle garantovati da neće biti ničiji “privjesak” ili “dekor”, kako ih u dijelu javnosti predstavljaju”, istakla je Knežević Perišić.

Podsjeća da Radunovićeve partijske kolege su i ranije govorile da oni “ne baštine Crnu Goru kojom bi upravljali Bošnjaci, Albanci ili Hrvati”, tako da, kaže ona, “ova izjava nije ništa novo”.

“Međutim, predstavljam dio Crne Gore koja smatra da je naša država posebna ne samo na Balkanu nego i u Evropi, upravo po tome što je njeni manjinski narodi, u najvećoj mjeri, doživljavaju kao svoju državu, što su više puta dokazali. Crna Gora je velika baš po odnosu manjina prema njoj, ona je građanska demokratija u kojoj ne može opstati zaostala teorija o “jednom narodu, crkvi i jeziku”, kao teorija zla i krvomutnje, kojoj je plaćena previsoka cijena. Kada bi ta teorija bila preovlađujuća u našem društvu, Crne Gore ne bi ni bilo”, dodala je.

Uputila je glas protesta zbog takve poruke Bošnjacima Crne Gore.

“Koji je znao stati uz svoje komšije kada je trebalo, u vremenu kada Crnom Gorom vladaju svi drugi, osim Crnogoraca, učešće manjinskih naroda u novoj Vladi nam je mala garancija da će oni, svojim radom, bar usporiti ovaj strmoglavi pad države i njenih institucija te da će, upravo boljim pozicioniranjem u vlasti, pokušati prokrčiti put Crne Gore ka Evropskoj uniji”, zaključila je Knežević Perišić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
26.08.2023-15:10 15:10

… nije zlo to što priča Slaven ,nego je veće ZLO. ,što tako misli isto ;Vojvoda , Simonida ,zvani Jole ,samozv.gosp.Pipun de Zeta ,Miluna ,dr sa dva prezimena i ostala družina …
BS i svi Bošnjaci su “svoj na svome” /što bi rekao čuveni komedijaš “bostan”-crknite puknite ..! /