Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Knežević: Mora da su Katnić i Stanković Abazoviću pokazali razglednice iz Makedonije, tik-tak, tik-tak…

Abazović je juče Katniću i Stankoviću saopštio da Vlada više neće tolerisati bilo kakvu korupciju i da zahtijeva konkretne rezultate u radu tužilaštva

Lider DNP-a Milan Knežević kritikovao je potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića zbog toga što nije smijenio vd Vrhovnog državnog tužilaštva i specijalnog tužioca Ivicu Stankovića i Milivoja Katnića.

“Nastavlja se serijal: “Na kafi sa Dritanom”. Stanković i Katnić ostaju na funkcijama. Mora da su mu pokazali razglednice iz Makedonije. “E neće da može.” Tik-tak, tik-tak”, napisao je ironično Knežević.

Podsjetimo, portal Aktuelno pisao je da se u određenim krugovima pominju ucjene video snimkom iz Skoplja, a koji je vezan za potpredsjednika Vlade zaduženog za bezbjednosni sektor Abazovića.

Kako su objavile Vijesti, Abazović je juče Katniću i Stankoviću saopštio da Vlada više neće tolerisati bilo kakvu korupciju i da zahtijeva konkretne rezultate u radu tužilaštva. Takođe je, kako navodi ovaj medij, ukazao na selektivan odnos tužilačkih organa u primjeni pravde i procesuiranju krivičnih djela i tražio korjenite promjene u radu SDT-a i VDT-a, dok god se nalaze na tim pozicijama.

Rečeno je i da je Abazović poručio Stankoviću i Katniću da u primjeni zakona više ne smiju postojati nedodirljivi i da pravda mora zakucati na vrata svih koji su se ogriješili o zakon.

Nova vlast je više puta ponavljala da će na samom početku svog mandata smijeniti čelne ljude u tužilaštvu, policiji… Međutim, to im, za sada, ne ide lako. Kako će smijeniti čelne ljude tužilaštva, moraće da pronađu način, s obzirom da je za izbor nasljednika Stankovića potrebna dvotrećinska (54), odnosno tropetinska (49) većina Skupštini, koje ni do sada nije bilo.

A Katnić, koji je nedavno ponovo dobio petogodišnji mandat, kao glavni specijalni tužilac za svoj rad i rad Specijalnog državnog tužilaštva odgovara Stankoviću.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve